Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Äger du en näsduk?

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Har du ingen näsduk du?

Har du sett Lotta på Bråkmakargatan känner du nog igen citatet ovan. Lotta står i en matbutik förkyld i första delen av filmen, och en tant frågar Lotta snäsigt om hon inte har någon näsduk. Lotta är snabb på att svara henne.

Jo, men den lånar jag inte åt till någon, som jag inte känner.

Tanten blir ju upprörd och lika så Lottas syskon men det är något charmigt med det där. Hon står upp för sig, och låter sig inte tryckas ner.

Men vad handlar då detta om tänker du? Vad har det att göra med om jag äger en näsduk? Nej någon näsduk äger jag inte. Det känns dock som bra saker att ha egentligen. Lätt att torka bort med istället för våtservetter. Men jag tror de blir mer och mer ovanligt med näsdukar, samtidigt ligger tanter och farbröder långt fram med dessa och rent spontant tänker jag att det är så mycket mer miljövänligt än att köpa engångs.

6 Comments

  1. När jag tänker på näsdukar så kommer min mormor upp i tankarna. Hon och morfar hade alltid en näsduk i fickan. Märkligt att det inte är lika vanligt just ur miljösynpunkt. Skönare för näsan också.

  2. Nä inte en enda näsduk i tyg finns i vårt hem. Engångs kanske inte så bra för miljön men hygieniskt. Minns att jag hade en fin liten vit med spetskant när jag konfirmerades en gång för 1000 år sedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: