I maj planterade jag ringblommor hos Björn och nu börjar de slå ut. Så himla fina! Gillar också att de sedan kommer komma varje år!

Det här är det första jag planterar sedan skolåren när jag fick plantera en paprika. Den fick dock löss precis i samband med att den blev röd… Snacka om osis ändå, där hade jag varit så duktig hela våren och så kom lössen och förstörde den totalt.

26 kommentarer

 1. Ringblommor= formas sallader, hähähäää! De smakar lite speciellt men farmor använde väödigt mycket blommor till att piffa upp sina middagr med. Just sommaren när hon gjorde en hel del sallader fr. sina odlingar så hade hon oftast ringblommor =)

 2. Kul att de börjar slå ut nu. Ringblommor är så tacksamma, hos mig sprider de sig som ogräs. Får se om de kommer upp i år igen eller om jag rev upp dom när jag rensade ogräs…. Vad trist att paprikan fick löss, du som hade tagit hand om den. Så typiskt också att det hände när paprikan väl börjat mogna.
  Hannas krypin recently posted..Effektiv morgon

 3. Ringblomman är helt i min smak – den är ju orange.
  Paprika- och peperoniplantor drabbas alltid av löss har jag förstått. Råkade ut för samma sak, så jag slängde plantan. Löss är ju så himla äckliga.
  BP recently posted..Tråktorsdag

 4. Att plantera är så himla kul tycker jag. Sen om det är nått som kommer upp varje år, då blir det extra roligt. Själv så skulle jag plantera ännu mer om jag hade haft pengar och plats.
  Snabela recently posted..Fejk familj

 5. Ringblommor är supervackra, tycker jag. Vann fröpåsar med ringblomma på ett skollotteri när jag var tio och fick plantera fröerna i trädgården. Mina första egna blommor, tror jag. De blev gula och orange. Din ringblomma lyser fantastiskt bland det gröna. Vilka andra blommor har du sått? Mycket är dessvärre överblommat här på bästkusten, eller snarare sönderbränt. Saknar färgprakten från tidigare i somras.
  Sandra Jönsson recently posted..Forskning visar numera att vädret påverkar värken

 6. Skrattar gott åt din kommentar. Har inte planterat sen skolåldern. Jag har börjat ta hand om mina blommor hemma jag med, och vips har nån börjat blomma igen. Skojar om det är en biverkning av coronan. Har fått gröna fingrar.

 7. Så roligt när man planterat en blomma och att den börjar blomma. Så fint. Själv har man bara blommor inne för har ingen trädgård. Jag skulle nog inte klara av en hel trädgård. De blommor jag har inne har nästan alla slagit ut i blom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: