Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När hittade du senast rikedom?
 2. Vad tappade du senast bort och fick tillbaka?
 3. Vad är något du nyligen upptäckt om dig själv?
 4. Vad fick du senast omslaget?
 5. Vad har du kvar att upptäcka?

När hittade du senast rikedom?
Förra helgen, var på loppis. Hittade en av min gammelmorfars tavlor som brorsan köpte. Två ljusstakar från Falu koppargruva, en tekopp från Rörstrands Sundborn samt en Falu jungfru.

Vad tappade du senast bort och fick tillbaka?
Var mina nycklar. Var kanske 6 år sedan? Den ångesten alltså! De kom tillbaka eftersom jag anmält dem till polisen. Fick veta att nycklar alltid kommer tillbaka.

Vad är något du nyligen upptäckt om dig själv?
Att jag inte alls fixar motgångar. Har förstått det förr, men nu som sjukskriven på 50% är det rent av vidrigt. Varje motgång är som att jag rasar.

Vad fick du senast inslaget?
Min kartong med saker jag köpte igår. Går att se på min story på Instagram: orsakullan men kommer upp bilder här med.

Vad har du kvar att upptäcka?
Att känna hur livet är utan ätstörning och psykisk ohälsa. Jag vill bara få upptäcka hur det känns att må bra.

14 kommentarer

 1. Sådana ljusstakar har jag faktiskt haft, men de fick gå med kära X:et när vi separerade. Jag hade så många ljusstakar och han inga. Kanske skulle jag ha mig en Falujungfru jag också. Har bara en Gagnshäst och något slags dalatupp, som inte är den traditionella men med kurbits på.
  Jag önskar dig, av hela mitt hjärta, ett bättre mående. Ha en bra helg!

 2. Stackare, det måste vara hemskt att inte må bra! Själv mår jag nästan för jämnan bra även om jag upptäckt att jag har blivit lite mer negativ med åldern – eller rättare sagt efter mina operationer.
  KRAM/Susie

 3. Falu jungfru ser jättefin ut! och så kul att hitta en tavla av gammelmorfars tavlor. hade han målat den eller hade den varit i hans ägo? när en är skör är det naturligtvis svårt att ta motgångar. hoppas att du snart kommer att må bättre.

 4. ÅH, så ljuvligt att se Falu jungfru och de fina ljusstakarna, nostalgi för mej från min födelseort!
  Psykisk ohälsa är verkligen fruktansvärt, har ju en nära anhörig som mår riktigt dåligt, tufft är bara förnamnet!
  Hoppas du har bra hjälp, för det behöver man!
  Varm Kram!

 5. Hoppas verkligen att du någon gång, helst snarast får upptäcka hur det känns att må riktigt, riktigt bra. För det är du verkligen värd! Håller tummarna:-)

 6. Du har det besvärligt, hoppas det vänder snart.
  Vilka fynd du gjorde, det var inte på loppisarna i Elsborg du fyndade? Där var vi och kikade men hittade inget av intresse. Men att promenera där i kvarteren var en lisa för själen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa