Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sjukdomar

En rejäl stukning, akuten och morfin.

Ni vet uttrycket det är inte lätt när det är svårt?! Ungefär så kände jag mig igår morse klockan 4:00, när jag skulle ut med Skilla. Missat trappsteg i trappan och hör ett knack och hela foten värker. Jag kunde inte gå! Det gjorde så inåt helvete ont! Efter en timme med smärta, fot i högläge ringer jag 1177. De misstänkte att jag brutit foten så jag fick ringa Björn, få skjuts till akuten. Björn tar med sig Skilla hem till sig, och jag? Jo jag är bland de första på akuten en tisdagsmorgon i december.

Har sjukt ont och får åka rullstol. Får Alvedon då läkarna fortfarande sover. Jag har så ont att jag seriöst tror att jag ska dö! Får morfin, och lyckas somna. Läkaren kom in vid 9-10 tiden. Gör så ont att der brinner när läkaren ber mig utföra vissa saker!

Fick åka rullstol upp till röntgen, visar sig vara vad läkaren kallar det för: ”Ingen fraktur men en REJÄL stukning.”

Eftersom det är en stukning är jag inte berättigad att åka sjuktransport hem. Nej jag ska ta bussen?! Jag som knappt kan gå! Dessutom kom jag dit barfota i badtofflor för jag kunde inte sätta på mig skorna… I Falun var det härliga -20 och personalen på akuten lånar ut ett par strumpor. Jag får skjuts i rullstol till huvudentrén, och får sedan gå till bussen. Får ta bussen 500 meter för att komma till en hållplats, sedan ta en ny buss 700 meter till nästa hållplats och sedan gå SKRIKANDES från bussen till hemmet runt 100 meter…

Det är Sverige idag 2021, man är inte berättigad sjuktransport trots att man betalar för saken…

Väl hemma slocknade jag och var vimsig. Förmodligen av morfinet. Nu käkar jag Alvedon, och är hemma från jobbet. Knäpp som jag är hade jag planer på att jobba men seriöst jag kan varken köra bil eller promenera! Än mindre jobba!

Vill ni veta något mer tragiskt i kråksången?! Det är bara ett år och några dagar sedan jag skar upp samma ben i skogen. Nu är det alltså rejält stukat! Mitt vänsterben lär det vila en förbannelse över, sanna mina ord…

32 Comments

 1. Snacka om otur. Men nog borde du kunna få sjukresor för det tycker jag. Annars hade det nästan fått kosta vad det ville med taxi. Man får ju lämna in kvittot sen och få lite ersättning.
  Ta det nu lugnt och krya på dig!
  (Kan det vara kroppen som säger åt dig att vila? Att ta det lugnt och fokusera på att äta? Det är inte så ovanligt. )

 2. Vilken otur du har. En stukning kan göra så galet ont.. jag vet. Nu sitter jag på EH med en latte. Har lämnat min man på sjukhuset och bör ju inte följa med in så blir sittande här en dryga timme.Hans axel åkte ur led och har en fraktur

 3. Alltså det är ju helt sjukt att du inte har rätt till sjukresa när du bevisligen inte kan gå. Tur i oturen att foten inte är bruten iallafall. Är det alltså ett år sedan du gjorde illa benet i skogen? Känns inte alls som det, tiden har gått så fort. Hoppas att foten läker snabbt så du snart är på benen igen.

 4. Vilken förbaskad otur men skönt att inget var brutet i alla fall. Sedan kan en stukning göra riktigt rejält ont ändå ? Hoppas det lägger sig inom det snaraste. Imponerande att du klarade att åka buss. Jag hade tagit en taxi direkt.

  Krya på foten nu!

  1. Ja du, begriper liksom inte hur jag lyckas. Det sjuka är att taxi inte ens slog mig ?. Jag fick bussbiljett och så blev jag så fokuserad på det. Grejen är att jag var nog ganska chockad samt lite märklig i huvudet på grund av morfinet.

 5. Vilken otur! Men kära nån, fick du inte sjuktransport med en rejält stukad fot? Ja, Sverige idag är inte vad det har varit. Suck.
  Krya på dig, kram!

 6. Ajdå vilken otur, det tar nog ett tag innan det är återställt men enligt mig verkar du vara en kämpe så det löser sig nog så bra det kan. Krya på dig!

 7. Ajajaj, men viken otur du har, skönt ändå att det inte var brutet.
  Det verkar galet detta med sjukstransport, men du hade iallafall inte så långt hem, jag förstår inte hur de tänker att man ska klara sej, och i badtofflor, när det är inte klokt. Behåller Björn Scilla nu några dagar så du ka vila med foten i högläge och slipper halka runt på kryckor ute nu de första dagarna?

  Min erfarenhet av sjukresor;
  När jag opererat foten i Halmstad 12 mil hemifrån skulle jag inte heller få det, trots att det var tåg – tåg – buss – buss och sen minst en km att gå, jag skulle vara hemma vid 23 tiden, men jag tjatade till mej taxi som åkte runt halva sjuhäradsbyggden och jag var hemma strax efter 20, 4 timmar efter jag var utskriven.
  En gång kom jag in till akuten med hjärnskakning på dagtid i linne och kjol, blev utskriven kl 3 på natten, jag höll på att frysa ihjäl, men blev nekad sjuktaxi då också, men tjatade till mej det den gången med, då hade jag bara 2 mil hem.
  Som sagt, det är helt galet ibland.

 8. Stackars, stackars tjej! Det du skrev sist i ditt inlägg var det första jag tänkte på när jag läste texten. Inte igen! Å inte samma ben. Kan bara ge dig en varm styrkekram. Det bästa är ju att foten inte är bruten, det värsta är dock att en stukning gör mera ont en ett brott. Konstigt nog, men så är det.

 9. Oj, jag tycker du borde ha fått åkt sjuktransport hem herregud det låter hemskt och jag kan inte riktigt förstå mig på vården ibland. I detta fall borde du ha fått åkt sjuktransport. Jag hoppas du snart mår bättre ❤

 10. Nej men usch vilken dag. Jag får ont bara jag läser vad du varit med om. Jag hoppas du snart mår bättre och foten läker bra. Stor kram ?

 11. Nu lider jag verkligen med dig!
  Blev riktigt upprörd här över att du inte kunde få sjuktransport hem … lånade strumpor är väl OK, men badtofflor på fötterna! Funkar dåligt i vinterkylan!
  Krya på dig nu!
  Kram

 12. Fy vad dåligt av sjukhuset att du inte får åka taxi hem när du har så ont & inte kan gå på foten!! ? skandal om jag får säga mitt.

  Förstår att du somna & kände dig vimsig. Morfin är inget att leka med.

  Vilken otur du har med ditt vänstra ben ☹️. Först skogen & sen trappan.

  Nä. Du får ju sjukskriva dig tills du kan ta en kort promenad. Jobb kräver mer än vad man tror.

  Krya på dig❣️?

 13. Men stackars stackars Dig, jag trodde faktiskt det var ett minne från ifjol när jag såg bilderna innan jag började läsa texten, så gräsligt och skitdåligt att Du icke fick sjukresa.
  Krya på Dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: