Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högtider & födelsedagar

Hej då julen 2021!

Idag packade jag ner julen. Granen är sågad i bitar och lagd i kasse som ska slängas på tippen. Känner alltid vemod när jag ska börja plocka ner julen, men sen när det väl är avklarat så är det sådan skön känsla. Hemmet är nu tillbaka till sitt ljusa och normala jag. Och nu påbörjas en ny ljusare tid.

Den här tiden på året går alltid fort, även om det visst känns något trögt så här i januari och början av året. Februari kommer sedan med sin kyla och min födelsedag. Sedan kommer mars med våren på glänt, april med tussilago, maj med vitsippor och sedan är vi där i juni med sommaren och solen. Som sagt vi är på rätt sida året nu, och jag säger: Hej då julen 2021.

23 Comments

 1. Du är då riktigt tidigt ute! Det är ju inte ens tjugonde Knut;-)
  Å att det har blivit ljusare känns faktiskt. Det är fortfarande ”halvljust” vid klockan 16 så…:-)

 2. Oj då redan! Vi väntar alltid till tjugon dag Knut. Å andra sidan är det bara ljusstakarna som kommer upp 1 advent. Resten kommer inte förrän ganska nära jul.

  Ja jag ser fram emot våren och lita varmare tider men är inte så förtjust i att det är ljust så länge. Jag är en av få personer som inte ser fram emot just det. ?

 3. Jag ska vänta ännu nån dag, eller så blir det först nästa helg beror på humör och tid… Men fast det känns litet vemodigt så är det ändå roligt att få städa undan julen, då känns det verkligen att vi är på den ljusare sidan av året

 4. Ja nu kan man verkligen säga att julen är över. Som du skriver så går vi mot ljusare tid nu. Jag längtar verkligen till sommaren fast vintern har sin charm också. Själv har man inte haft någon egen gran men kanske ska skaffa någon nästa år. I så fall blir det en plastgran då jag vill ha en man kan ha flera jular.

 5. Hej, ja jag har också plockat ner allting i stort sett, granen och advent plockar jag ner i helgen, BQ och Bellis ville ha kvar ett par dagar till, jag hade kunnat plocka ner nu. Det blir så tomt när man gör det, men som du säger är det skönt ändå när man gjort det för då kommer ju ens vanliga look på hemmet fram igen och det är ju trots allt det man trivs med egentligen

 6. Ja nu går vi mor ljusare tider, även om varje årstid är vacker så längtar man till solig sommar nu.
  Julen får stanna hos mej till i morgon, tror jag.

 7. Härligt när det väl är nerpackat igen. Kul att du också fyller år i februari och jag håller med att det brukar vara kyligt i februari.

 8. Ja nu får ljuset gärna komma tillbaka men isen och pudersnön får gärna ligga kvar fram tills slutet av februari/i början av mars då vintern är som bäst när man får avnjuta strålande sol på sjön. ?

 9. Vad skönt att få undan julen, jag har inte plockat bort julen än men tänker göra det i helgen eller början av nästa vecka. Tycker det känns skönt och som du säger att hemmet blir mer ”normalt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: