Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Vem/vad förtjänar dagens ris!

Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Haha här var jag modig, att yttra sig om dagens ris brukar aldrig vara populärt. Det betyder att någons favorit blir sågad. Men sådant är livet inte sant?

Dagens ris går till staten. Nog för att jag igår tackade staten för vad de gjort bra. Men mycket är också helt åt skogen. Att sjuka människor blivit utförsäkrade, står utan inkomst och helt kan förnedras i systemet känns inte okej. Att vi har pensionärer som tvingas till att bli hemlösa då pensionerna är för låga och bostadspriserna för höga.

Att vi har långa vårdköer, och människor med värk och sjukdomar får vänta år ut och år in på rätt behandling. Att det är fritt fram för kommunerna att sila mygg och svälja kameler, och ingen bryr sig men om en fri verksamhet skulle göra precis samma sak blir det liv i luckan.

Att vi talar om förebyggande åtgärder men ändå enbart jobbar med att släcka bränder. Att resurserna sätts in när det krisar istället för att arbeta med att krisen aldrig ska komma.

Dagens ris går till dem som inte kan jobba förebyggande, så att samtliga medborgare i samhället får ett drägligt liv…

18 Comments

 1. Egentligen ytterst då våra politiker som har det övergripande ansvaret. Nog lämnar vården en del att önska och vissa väntetider är skrämmande och oacceptabelt långa. Där har regionerna en del att jobba på.

 2. Jag har oerhört svårt för att ge ris. Vill helst rosa människor som gör gott.
  Men en endaste gång i mitt liv har jag gett ris, och det var då jag som mor, likt ett lejon, ville ge mitt svårt sjuka barn möjlighet att få köpa näringsdryck, men blev nekad av en kommunanställd.
  Det löste sig. Det är 30 år sen sist.

 3. Och då har vi det ändå betydligt bättre här i Sverige än till exempel i USA, där det inte ens finns en sjukförsäkring. Jag vet, man ska inte jämföra sig med andra som har det sämre utan sträva efter dom som har det bättre. Men ärligt talat kan jag inte komma på ett enda land förutom kanske Spanien som ”lirar” i samma division som Sverige.

 4. Intressant inlägg och jag håller med dig faktiskt till punkt och pricka även om vi också har mycket att tacka staten för. Mycket av det vi kritiserar skulle många i andra länder ens drömma om existerade så allt är relativt.
  Jag kan inte själv komma på något att risa just nu.

 5. Ibland ska man åxå va modig. Du fortsätter på samma tema som igår ??.
  Jag håller med dig på många punkter i detta inlägg. Som staten gör fel i. Jag tog fram dem bra punkterna igår om staten & du dem mindre bra punkterna idag. Men rubriken säger ju ris till något, så ?
  Dem som inte kan förbygga ska inte jobba inom staten!

  Ta hand om dig❣️

 6. jag håller me dej ang vården, det har verkligen inte bli it bättre igenom åren och man hare önskat det tocs mer på bättre allvar. ja när man blir pensionär kan det inte heller bli så lått .

 7. Så sant och man många ggr får vänta och man vet inte vart man ska vända sig för att skynda på då det inte går. Jag fick ju vänta 2½ månad när jag sökt för en knöl i bröstet,

 8. Ja många gånger undrar man vad de gör för nytta, visst finns de de som utnyttjar systemen men merparten är ju inte det utan är de som verkligen behöver stödet och hjälpen. Håller verkligen med dig, att jobba förebyggande är ju en lösning men det lyssnar de aldrig på. Ändå tacksam för att ha haft turen än så länge (peppar peppar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d