Dark Mode Off / On
Hälsa & motion Skilla vår mellanpudel Städa

Måndag – Städdag & ferratin lågt igen?

Jag tror mitt ferratinvärde är lågt igen. Inte för att jag ens vet om det gick upp när jag åt järntabletter men det har börjar flimra framför ögonen på mig, och jag är helt galet trött. Lika andfådd igen när jag tar promenader och är helt slut när jag gått upp för trappan… Känner dessutom att det inte är helt enkelt att få något svar eftersom ingen har koll på mina värden utan jag får liksom bara gå runt så här.

Nog om det, idag har jag varit ner på stan och fått tillbaka pengar till min systers sambo eftersom vi fick betala 388 kr för mycket när vi var ute och åt sist. Jag har hunnit med att städa också, så himla skönt med ett rent hem.

William har haft sin första körlektion med Nordstans trafikskola idag, samma trafikskola jag tog körkort på för snart 15 år sedan. Helt sjukt egentligen hur fort tiden går!

Annars har jag mest tagit det lugnt, imorgon ska jag, Björn och Björns syster åka till Västerås det ska bli trevligt. På torsdag åker jag, Björn och William till Örebro och Nora. Så himla kul med lite saker att göra under semestern.

Har ni något tips på loppisar, sevärdheter eller liknande i Örebro och Nora så skriv gärna en kommentar så vi kan se de sakerna. Skilla ska självklart med till både Västerås och Örebro.

13 Comments

 1. Lite tråkigt då man får betala för mycket, men misstag kan alla göra. Tur det löste sig. Var roligt med en liten roadtrip-.Tyvärr kan jag inte komma med tips då det är helt okända marker för mig. Vi har inga planer alls för vår semester. Börjar bli lite stressad över det då något alltid är kul att göra.

 2. Kanske bra att ta lite prover. Så du får reda på hur dem är. Att du får flimmer i ögonen är ju inte bra plus tröttheten.
  Va ju bra att du fick pengarna tillbaka. Skönt att städa lite 😊.

  Trevligt att ni ska till Västerås 😀. Då blir det samma väg två ggr då.
  Tips att göra i Örebro & Nora.
  Parken i Örebro är väldigt fin att gå i med fina gamla hus, Wadköping. Nora har med många gamla byggnader & gränder.

  Ta hand om dig! Kram❣️🤗

 3. Kanske bra att ta lite prover. Så du får reda på hur dem är. Att du får flimmer i ögonen är ju inte bra plus tröttheten.
  Va ju bra att du fick pengarna tillbaka. Skönt att städa lite 😊.

  Trevligt att ni ska till Västerås 😀. Då blir det samma väg två ggr då.
  Tips att göra i Örebro & Nora.
  Parken i Örebro är väldigt fin att gå i med fina gamla hus, Wadköping. Nora har med många gamla byggnader & gränder.

  Ta hand om dig! Kram❣️🤗

 4. Du lider av motsatsen till mig. Jag har för mycket ferritin (järn) i blodet och måste tappa blod varannan månad. Konstigt nog så är symtomen desamma – kroniskt trötthet. Men man kan som tur är INTE dö av för lågt ferritin.

  Himla kul ändå att ni roar er under semestern. Å det ska ju bli riktigt varmt och soligt idag. Så jag utgår iskallt ifrån att ni tar cabben ner till ”gnällbältet”;-)

 5. Usch så jobbigt med lågt ferritinvärde! Känner igen det här med flimmer för ögonen, trötthet & andfåddhet. Måste nog försöka ta tag i ett besök till Vårdcentralen. Härligt med städdag! Hade också tänkt fixa det idag men orken fanns inte men imorgon förhoppningsvis, är ju så himla skönt med ett nystädat hem 🤗

  Va kul med besök i Örebro & Nora! Örebro bor jag ju i & Nora har jag besökt, verkligen vackert där. Jag tycker inte Örebro är så jättekul dessvärre men är mysigt med en tur ut till Wadköping! Openart som dom har här nu är också kul att kolla på 🤗 Gillar du inredning finns det en fantastisk butik i stan, PK design! De har saker som man inte hittar på andra ställen och bra priser. Personalen där är också toppen.

  Blir spännande att läsa sedan vad ni hittat på!

 6. Låter inte bra att du är så trött och att det flimrar framför ögonen. Hoppas du snart mår bättre och vet själv hur trött man kan bli om man har brist på något i kroppen. Så roligt att du ska till västerås och sedan nora och örebro. Har tyvärr inget tips då jag inte varit till örebro själv. Det är bra att du kunde få pengar tillbaka då ni fick betala för mycket då ni åt ute. Hoppas du får en bra tisdag!

 7. Åh vad kul att ni ska till Västerås, det är ju verkligen en fin stad. Hoppas du snart blir piggare och att det blir bättre med andfåddheten, tröttheten känner jag igen. Kanske borde jag äta järntabletter… 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: