Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Specialpedagog

Livet, trötthet och allt där till.

Jag var helt sjukttrött igår efter jobbet. Slutade 17:15 och hämtade Skilla, åkte hem och sedan tog jag och Skilla en promenad. La mig tidigt och sov som en stock sen. Idag har dagen gått i ett precis som igår, det är helt galet hur jag jobbar på under dagarna. Men jag trivs och har det väldigt bra, lär mig nya saker hela tiden och det känns riktigt bra.

Det är onekligen stora skillnader mellan kommunalskola och friskola. Jag blir förvånad varje dag kring vilka resurser som finns, och hur mycket mer som satsas på personalen. Snart har jag jobbat en månad utanför den kommunala verksamheten och jag är inte besviken alls.

Ska jag vara ärlig borde det här varit något som gjorts för längesen för min del. Jag har haft sonen I friskola, och han går fortfarande i friskola.

Sedan måste jag medge att både kollegor, ledning och eleverna på min arbetsplats är helt underbara. Det är så varm och fin stämning där! Jag får energi varje dag, precis som det ska vara. Jobbet ska ge energi och inte ta den.

Sen att jag är trött, det beror ju på allt nytt som jag lär mig, samt värmen. Men själva jobbet?! Det är helt underbart!

13 Comments

 1. Vad kul att du trivs på jobbet ?. Trötthet är ju för att huvudet får jobba hårt. Ibland behöver den vila med ?. Men lyssna på dig själv. Så du inte kör slut på dig själv ❤️.

  Ta hand om dig! Va rädd om dig! Kram! ?

 2. Låter härligt, äntligen!!! När jag såg rubriken så befarade jag att du vantrivdes med allt just nu. Tack och lov att så inte är fallet. Är så glad för din del att du trivs. Å tröttheten – kalla det för produktiv trötthet, så är det lättare att stå ut med den;-)

 3. skönt att du kommer in i ditt nya jobb i bland finns det dagar då det varit så mycket på dagen att man somnar nästan direkt när man kommer hem hoppas du får en fin dag 🙂

 4. Det är så roligt att läsa att du trivs på din nya arbetsplats. Kan tänka mig att det skiljer rätt mycket från kommunal skola till friskola. Det är så bra att de verkligen satsar på personalen. Det är inte undra på att du är trött då det måste vara så mycket nya intryck du får på dagarna på ditt nya jobb.

 5. Jag tror (inbillar mig) att Du blir trött av allt nytt omkring Dig, olika bollar i luften och kanske oro att inte passa in, göra rätt?
  Vi människor har ju en förmåga att oroa oss, en del mer än andra… själv är jag bra på att ”måla faan på väggen”, det är lätt hänt när man börjat med något nytt.
  Men Din trötthet beror på bra saker ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: