fbpx
Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Morgonstund efter omställd klockan.

Det är ingen hemlighet att jag verkligen avskyr omställning av klockan. Kanske allra främst avskyr jag det faktum att, vi nu får det så mörkt på kvällarna att man går till jobbet i mörker och hem i mörker.

Jag trodde i min enfald för några år sedan efter att vi röstade om att sluta med dessa märkliga saker att ställa fram och tillbaka klockan två gånger per år. Men icke vi ska dras med detta…

Hur som helst, morgonen har startat med att vakna hemma hos Björn. Jag och Skilla har varit ut och ja, nu softar vi.

24 Comments

  1. Jobbigt att den timmen får dig att må så dåligt. Jag tycker man vänjer sig rätt fort ändå. Sommartid kan ta lite längre tid dock för mig .

   Detta är inget ett EU land själva kan bestämma om och EU har förvisso lagt fram ett förslag men ministerrådet har inte tagit något beslut än. Länderna är inte överens helt enkelt och därför är det inte klart.
   Om EU beslutar för ett avskaffande får varje land dock själva besluta vilken tid som ska gälla.

   Säkert på grund av detta Sverige inte beslutat något än.

   Hoppas du snart mår bättre och ha en trevlig söndag

 1. Själv påverkas jag inte ett dugg av omställningen men skulle gärna se att sommartid blev normaltid. Jag föredrar långa och ljusa sommarkvällar.

 2. Ja det är ju trots allt lite onödigt att man måste få ställa om kl då det inte ska behövas för en timma kan man tycka, men ja så var fallet

 3. Tycker det är skönt att få sova en timme extra men annars vore det skönt att slippa hålla på med eländet. Det bråkas väl i EU om vilken tid det ska vara permanent. Sommar eller vintertid. Jag vill hellre ha kvar sommartid faktiskt.

 4. Det är ju så. Att visa tycker att det är jobbigt att ställa om klockan. Vist det är tråkigt att det blir färre timmar dags ljus. Men så har det ju varit i alla tider 🙂.
  Jag är lite förvirrad såhär första dagen. Men sen är jag inne i det.

  Mysigt att vakna upp hos Björn 💞😉. Redan varit ute & nu chill 😊👍.

  Ha en fin dag & start på veckan! Ta hand om dig och va rädd om dig! Kram❣️🤗

 5. Håller med, omställningen just den morgonen som idag är skön men dagarna därefter är rött jobbiga. Egentligen spelar det ingen roll med klockan iof – tycker bara hösten är mörk, kall, blöt och filsystem. Vintern okej – då vet man att det snart börjar om igen

 6. Håller helt med dig. EU skulle ju rösta om en enhetlig tid innan pandemin började. Då prioriterades sommar-/vintertid-temat inte så högt direkt antar jag. Sedan kom Ukrainakriget, så nu är det nog glömt.
  Röstar för sommar tid året om.

 7. Jag trodde också att vi röstade och att vi skulle sluta med att ställa om klockorna. Nu när jag googlade så fick jag upp att det blev att vi ska ta bort detta men att det tidigast blir 2023. Själv tycker jag det är lättare att somna på kvällarna om det är mörkt ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: