Dark Mode Off / On
Reklam

Att pryda väggen.

Något som jag tycker om är att göra fint hemma. Att sätta upp saker på väggarna och både förändra och förnya. Nu under dagarna när jag inte behövt åka till jobbet utan varit hemma när jag slutat för dagen, så har jag fixat väldigt mycket här hemma. Först rök julen, sedan har jag rensat i skafferiet. Där är det nu låssystem där det med lätthet går att dra ut en låda för att sedan se vad som finns där. Istället för som tidigare när jag har behövt gräva och inte hittat något.

Så nu när allt ser mer rent ut blir jag så klart sugen på att fixa med mer saker. Jag skulle vilja ha en fin poster ovanför min säng, det skulle kännas inbjudande och just posters anser jag verkligen är extra fint i just sovrummet. Att pryda väggarna är viktigt för mig då jag gillar att titta på olika motiv när jag rör mig runt i min lägenhet.

Jag tycker mycket om motiv med natur, djur men också foton på människor som till exempel ammar. Det är vackert anser jag med den där naturliga delen av livet. Dessutom så skapar sådana motiv alltid någon reaktion hos andra som gärna kollar närmare på bilen. Kanske för att få en extra tanke på vad som ses där i bilden.

Därav är det alltså något speciellt med att titta på olika former av konst på väggen. Kanske blir det extra roligt när man får chansen att kolla närmare på saker, jag har nog en tendens att gärna hamna i bilder genom att verkligen beröras av saken. Det är väl lite så kanske när man har öga för detaljer?

Hur som helst så upplever i alla fall jag att det är extra viktigt att ha posters på väggen där något mer finns, så den inte blir helt ensam. Kanske har du någon hylla att ha under, någon ljuslykta på hyllan och någon vas? Då blir allt i en liten extra helhet. Det anser jag verkligen gör att man blir nyfångad av motivet som framställs, och på ett vis blir jag definitivt mer berörd då också. Den saken att bli berörd är viktig för mig.

Att beröras av saker hör till mig som människa, kanske för att jag är högkänslig? Dessutom betyder saker i mitt hem något för mig. Jag älskar mina saker, de är och kommer alltid förbi en del av mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.