Dark Mode Off / On
Migrän & spänningshuvudvärk Sjukdomar

Panikångest, Andningsuppehåll, förhöjt TSH-värde & lågt ferratin…

När livet ger alltid någon form av skit ändå. Eller ja, det är väl inte helt rättvist men just nu känns det lite så. Igår var jag till läkaren för att utreda detta med andningsuppehåll, visade sig att jag som tidigare bekräftat från öron, näsa och hals har för trånga näsgångar… Jag ska dock ändå få remiss till sömnkliniken i Avesta och sedan får vi se vad de bedömer vidare. Det lät som jag ska få två remisser, sömnkliniken först och sedan öron, näsa hals. Då jag har extremt med restless legs just nu tog vi också järnvärde och ferratin samt även prov på sköldkörteln.

Järnvärdet var på 130, riktigt bra. Det brukar sällan vara dåligt, mitt ferratin låg på 11. Alltså ökat med två uppåt sedan förra året. Hamnar inom normalvärdet som är 10 men ja, ni ser ju själv att det inte direkt är bra. Så nu åkte jag på att äta två järntabletter framöver.

Sedan var det TSH-värdet då, det låg över referensvärdet så nu ska jag boka in en tid om en månad för att se hur det ser ut då. Min mormor hade något med sköldkörteln och åt levaxin så kanske är något sådant. Hade något förhöjt får några år sedan också, men nu var det rejält mycket högre än den gången. Får se vad som kommer visa sig.

Utöver det vaknade jag med panikångest i natt, något som höll i sig hela förmiddagen idag och efter jobbet tills nu har jag haft migrän och spänningshuvudvärk. Livet liksom!

32 Comments

 1. Bra att du får remiss angående andningsuppehållen. Det är så läskigt när man hör någon som får ett litet andningsuppehåll. Vad gör dom åt trånga näsgångar? Hoppas att det blir bättre med järntabletterna och att sköldkörtelns prover är bättre nästa gång

 2. Ja, ibland blir det mycket på en gång. Själv är jag orolig för ena barnbarnet som är på sjukhuset just nu. Gjort röntgen av huvudet….

 3. Att du inte får må bra någon gång. Vi får hoppas att du snart får tid hos sömnkliniken och att du får hjälp så du slipper besvären. Hoppas det blir lite bättre med att ta två järntabletter.

 4. Tycker det är bra att du kommer få kolla upp ordentligt vad dina besvär beror på.Skönt att ditt hb var bra, hoppas att det hjälper med järntabletterna för att ferritinet ska gå upp. Håller tummarna att sköldkörtelvärdet är okej när du ska kolla upp det. Jobbigt att vakna med panikångest. Hoppas att du får sova gott i natt och slipper vakna med ångest.

 5. Oj, finns sömnkliniken kvar i Avesta fortfarande. Sov en natt där för ca 30 år sen. Snarkade men ingen farlig snarkning. Gjorde en liten operation i näsan men snarkar fortfarande och får väl leva med det.

 6. Låter inget vidare! Men om det är en tröst, vilket det troligen inte är, så fick jag också migrän lagom till middagen. Suck! Ja, ibland suger livet…

 7. Allt på en gång. Tog prover sist hos läkaren, Några värden var lite för höga, men enligt läkaren normalt. Samtidigt så föll mycket bitar på plats då värdena visade att jag kunde ha en inflammation i kroppen, något jag misstänkt sen innan. Varför inte ta det direkt istället för att dra ut på det? På tisdag ska jag gå till en privat klinik för att göra en hälsokontroll premium, så där kan dom se andra saker. Allt tack vare pure change.

 8. Bra att saker kommer fram. Men kan bli mycket åxå. Hoppas att allt ordnas sig & allt blir bra ❤️. Konstigt att dem inte vill skicka dig till öron, näsa & hals först. Då det låter som dom vet vad det är ??. Jag undviker gärna tabletter.
  Mm du kanske ärver det som din mormor hade. Hoppas inte ??.
  Panikångestattacken är nog pgra sakerna du har fått reda på ?. Ta en sak i taget! Allt kommer ordna sig ❤️.
  Ta hand om dig och va rädd om dig! ?

 9. Det är ju ändå bra att de följer upp noga, och att du får en remiss, såklart synd att det tar tid och är något man misstänkt tidigare men ändå – bra att förhoppningsvis få koll på det. Järntabletter gillar inte min mage alls men ätit förr med

 10. Men fy låter inte alls kul ! Hoppas du känner dig bättre snart ! Fy rest legs är ju så sjukt jobbigt , jag hade det mycket när jag var gravid nu har jag det ibland. Man blir ju verkligen tokig i huvudet när man får det !

 11. Usch så tråkigt att du har det svårt nu =(… blir ju ledsen att det är så för dig! Du verka va en fin människa och den dagen jag åker till Dalarna så tänker jag fråga om vi kan ta en promenad eller så, vore roligt men det får man se då! Ta hand om dig<3

 12. Hej, det var mycket på en gång det. Men ferritinet? 10? Det är enormt lågt. Normalvärdet där ligger väl mellan 10-150.
  I andra nordiska länder räknas dina järndepåer(ferritin) som tomma när värdet går under 30.
  Sen är vi nog alla olika gällande vilka värden som är normala för oss.
  När jag har 30 då mår jag riktigt dåligt.
  Härligt att du får hjälp iaf. Träffade själv en underbar astmasköterska idag och ska få öka mitt kortison.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: