Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

NPF-dagen, vad kan du om neuropsykiatriska funktionshinder?

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under Inlinkz. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

En hel del utifrån den utbildning jag har. Men jag är också noga med att bara för att du har en diagnos är du inte din diagnos. Diagnosen är bara något som beskriver vissa begränsningar du eventuellt kan ha, men det betyder inte att du har begränsningarna bara för du fått diagnosen.

Tyvärr upplever jag att det ofta blir så från andra att har du en diagnos blir du objektet med diagnosen. Det är stor skillnad på: ”July med autism, och July har autism.”

4 Comments

  1. Håller med om att det är viktigt att göra skillnad på att man har en diagnos men att man inte är sin diagnos. Har barn med NPF och det är inte alltid så lätt.

  2. Ytterligare ett klokt inlägg. Har aldrig tänkt så som du beskriver. Att det faktiskt är skillnad mellan ”July med autism, och July har autism”.
    Har ingen egen erfarenhet av någon NPF-sjukdom, men har haft kollegor vars barn hade ADHD, Aspergers och/eller autism. Minns att de tyckte att det var väldigt kämpigt, då de ofta saknade stöd i skolan.

  3. Jättebra skrivet! Det är viktigt att kunna veta om olika diagnoser, men lika viktigt att inte döma ut någon på grund av diagnoser. Alla är individer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa