Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 13: Medelsvensson.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur är du en riktig Svensson?
 2. Vad gör du direkt när du kommer hem?
 3. Vilken tid går du och lägger dig?
 4. På vilket sätt är du tråkig?
 5. Har du en Ove Sundberg i ditt liv?

Hur är du en riktig Svensson?
Hund, legga och bil? Vet inte egentligen, men Volvo och villa skulle det väl varit egentligen men känns som de flesta idag är Svensson på det sättet med bil, boende och hund.

Vad gör du direkt när du kommer hem?
Slänger oftast av mig kläderna och på med pyjamasen.

Vilken tid går du och lägger dig?
Runt 22:00.

På vilket sätt är du tråkig?
Hänger sällan med folk, umgås med familjen. Inte varit ut på riktigt uteliv på många år? Reser inte utomlands. Inget jag själv upplever som tråkigt men som andra verkar uppfatta som tråkigt.

Har du en Ove Sundberg i ditt liv?
Nej, har bara människor jag trivs med i mitt liv.

16 Comments

 1. Gör samma som du, klär av mig ”utekläderna” och sätter på mig myskläder eller hemma kläder. Kanske inte pyjamas, men mjuka och mysigare saker i alla fall. Svensson är så svårt att definera tycker jag, men som du säger, det kanske inte är villa längre? Eller jag vet inte?

 2. jag trivs också hemma även när andra tycker att en är tråkig som inte hänger med. åker gärna utomlands när jag kommer åt. men jag tycker inte att den som inte åker utomlands är tråkig för det.

 3. Nu har jag lärt mig ett nytt ord – legga! Antar att det betyder lägenhet. Men en ”riktig” medelsvensson har ju villa, Volvo och vovve. Så nej, du kvalar inte in där;-) Skojar bara. Det gör jag inte heller, och det är jag rätt stolt över;-)
  Du lägger dig tidigt, men det är klart, du jobbar ju och måste gå upp tidigt. Det behöver du inte längre när du är pensionär;-)
  Sedan blir jag aningen nyfiken på varför du inte kan/vill åka utomlands? Är du flygrädd eller har du andra anledningar att inte åka utomlands? Det gör dig dock ABSOLUT INTE till en tråkig människa.

  1. Haha precis legga = lägenhet ????. Det stämmer är verkligen ingen Svensson men ja vad ska man säga tror fler Svensson blir lägenhetare ????

   Resande, jag är egentligen intresserad utöver flygrädslan.

 4. Det är skönt att kunna sålla bland umgänget så man slipper ödsla energi på såna man stör sig på. Jag brukar också ruska av mig såna, och även alla Ove som dyker upp som grannar med jämna mellanrum. På med pyjamas är rätt melodi, hemma ska man gå klädd i det som är bekvämast och som man trivs i.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa