Idag är det alltså den första majmånaden och den bjöd på regn. Det ryktas om en rekordsommar i stil med 2018, och det hoppas jag innerligt på. Jag som älskar värme, det man får göra är att köpa en AC och lite fläktar så ska det nog bli skönt och bra på natten.

Igår efter vi varit på Tipspromenad så åkte vi till Arkens Zoo här I Falun för att köpa hundmat. Då gick vi även med i kundklubben Minitassarna så Lizzla fick en jättefin bläckfisk samt en stor påse hundmat. Jag tog foton på henne idag bredvid sakerna. Lilla söta gumman!

Varje morgon går jag nu upp sedan Skillas urna kom hem och säger godmorgon till Skilla. Idag på väg ut med Lizzla kände jag Skillas närvaro på vägen neråt. Hon är här och det värmer mig! Även om jag inte ser henne finns hon här, och det är viktigt för mig.

I torsdags var pastorn hit och vi pratade, det är väldigt lättade för hjärtat och själen. Vi ska ses igen på torsdag och jag har fått två bibelverser under denna tid som stämt så bra in på mig och livet. Det gör mig lugn i sorgen och saknaden.

15 kommentarer

 1. Vad skönt att du ändå får så mycket stöd. Det är så viktigt. Hoppas verkligen på en fin sommar i år. Vi behöver det. Vi har suttit här och planerat en roadtrip upp i landet. Ett stopp blir i Falun, ifall du vill ta en kopp kaffe.

 2. Kan tyvärr inte se dina bilder. De verkar ha tappat länken.
  Visste inte att du var ”religiös” tills du nämnde det i samband med Skillas död. Ja, en präst kan vara en utmärkt psykolog. Och om det passar dig så är det ju bara fortsätta. Positivt i sammanhanget är ju också att en psykolog kostar pengar, vilket en präst inte gör.

  1. Jag vet inte egentligen, har ingen fast tro ännu men jag tror däremot att jag måste hitta något att tro för att inte gå under. Är nog mer så, hmm vet inte var som är felet med bilderna.

 3. Kul att du kunde gå med i kundklubben. Lizzla är ju så söt. Jag tror absolut att man kan känna att både djur eller människor är med en fast dem inte lever längre. Det låter som du verkligen har hittat en pastor som du kan prata med. Vilket jag förstår att du är glad för.

 4. Trevligt med tipspromenad. Vilken tur Lizzla att ni gick med i minitassarna. För då fick hon leksak & mat ????????.
  Kan tänka mig att det är skönt att du känner av Skilla ????.
  Jag är så glad för din skull att du hade sån tur att du fick Lizzla som är i samma kull som Skilla! ????????.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

 5. Oj sommaren 2018 glömmer jag aldrig. Jag kunde knappt röra på mig för det va så jobbigt med värme. Det kan bli jobbigt med värme oxå så hoppas det blir blandat.

 6. Jag beklagar verkligen sorgen. Jag känner precis som du, att djuren blir som ens barn. Och att förlora sitt barn är det mest smärtsamma man kan gå igenom.
  Vad fint att du har så bra stöd, och Lizzla som sprider glädje. Det behöver man efter ett sådant trauma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa