Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lizzla vår mellanpudel Skilla vår mellanpudel

Fem veckor utan Skilla, och fyra veckor med Lizzla.

Idag är det fem veckor sedan du lämnade jorden Skilla. Det gör så ont! I natt drömde jag någon dröm där jag befann mig i Orsa och Lizzla rymde, jag hade panik och trodde hon också skulle bli överkörd. I drömmen blev allting sedan svart och jag tänkte i drömmen, att detta var som döden.

Jag vaknade och tänkte extra mycket på dig då Skilla. Din lillasyster Lizzla gör absolut att saker blir lättare, men jag är också så rädd med allt kring henne på ett annat sätt än jag var med dig. Misstänker skarpt att drömmen hängde ihop med att Lizzla vaccinerades igår och vi därmed befann oss hos veterinären och där fanns samma form av bord som du låg på när du dött och vi lämnade dig. Smärtan är helt obeskrivlig!

Samtidigt glädjer Lizzla mig så mycket, hon blir gosigare för varje dag och idag blir hon tolv hela veckor! Nu på morgonen har hon legat med huvudet på mig, pussats och myst! Lilla flickan! Hon älskar att titta på Youtube och filmer med andra hundar på, det tycks lugna ner henne precis innan hon somnar.

13 Comments

 1. Det gjorde du rätt i, att skaffa en ny hund. Så gjorde yngsta när de förlorade Diego. Efter en vecka hade de Alice hos sig och snart även Maja.

 2. Jag lider verkligen med dig att du tvingas utstå en sådan hjärtslitande sorg och smärta. Det är fruktansvärt nog att förlora en kär fyrfota vän, och på det sättet det hände var ju traumatiserande. Så skönt att lilla Lizzla kom in i ditt liv som en liten ängel och ger dig glädje i sorgen<3

 3. Redan fyra veckor. Går så fort, men det kommer nog ta lång tid innan du kommer över det. Saknar min hund så mycket också fast det är 13 år sen hon blev en änglahund.

  1. Så är det nog, är så ensamt på ett vis. Kan tänka på hur fint de skulle haft det tillsammans Lizzla & Skilla. Men om inte Skilla dött skulle jag aldrig haft Lizzla så det blir liksom alltid en tankeloop.

 4. Är det redan fem veckor sedan? Vad snabbt tiden går egentligen. Vilken otäck dröm, jag tänker att det kanske var ett sätt för hjärnan att bearbeta det hemska du varit med om. Att vara hos veterinären påminde dig om allt som varit. Så mysig hon verkar vara när hon ligger så där och gosar med dig!

 5. Förstår att du saknar skilla. Det är ju bra att du har lizzla som gör det lite lättare och som får vardagen att bli lättare. Att drömma mardrömmar är inte alls roligt och ibland inser man inte att det bara är en dröm förrän man vaknar upp.

 6. Även om den var hemsk dröm så var den ändå fin. Skilla kom & hälsa på dig i din dröm ????.
  Förstår att du är rädd på ett annat visa nu med Lizzla.
  Så mysigt det såg ut när Lizzla ligger på dig ????????????.
  Som med barn, som med djur. Man får hitta knep ????.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.