Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Titanic, vad vet du om den osänkbara skeppet?

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

En sak jag nyligen fick lära mig är att skeppet inte sjunkit om de kört rakt på isberget. Titanic var byggd för att klara skador fram och bak men inte mitt på. När vattnet fyllde skeppet på mitten som det gjorde orkade hon inte och tog därmed in vatten på alla tre däcken och gick av till sist.

2 Comments

  1. Jag älskar Titanic. Har läst och kollat så mkt dokumentärer det finns om det. Det är så fascinerade, dem hade kunnat stoppa fartyget innan och hindra då de visste om isberget men jag tror att de ville gå emot för att vilja komma till new york och därför avtog det inte och inte lyssnade på rapporten, har för mig det var något sånt. Kolen hade oxå börjat ta sitt slut så egentligen hade de behövt vända om. De finns så många olika teorier kring det hela. Men jag tror definitivt att de hade kunnat göra bättre smarta val men de ville övervinna det. Och trodde inte det skulle sjunka.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: