Idag ställde jag mig och kokade lingonsylt. Jag hade lingon kvar sedan jag plockat så passade på att koka upp dom nu. Blev fin sylt och nu står den för att svalna på diskbänken för att sedan föras in i kylskåpet där den ska ätas till köttbullar eller annat som är gått med hemgjort lingonsylt till. Känner mig som en riktig husmor. Inte illa pinkat av en tjugofemåring att laga sylt och baka osv. Normala tjugofemåringar är mitt uppe i sin karriär och väljer studier eller pengar framför att göra husmorsjobbet. Jag själv väljer att koka sylt och baka och städa under mina ”fritid”. Fritid är något jag har väldigt lite av men ändå inte saknar i mitt liv. Har faktiskt haft barn hela mitt ”vuxen” liv. Jag är inte en av dom som anser att man är vuxen bara för att man fyller 18. Man kanske är myndig men vuxen är man inte, det är ändå stor skillnad på att vara vuxen och myndig. Jag tycker nog man blir vuxen först vid 22 kanske. Fast jag kände mig inte riktigt vuxen förens i år när jag fyllde tjugofem. På nått underligt vis känns tjugofem som vuxet, jag har kanske ett femårigt barn men kände mig inte vuxen förens där vid tjugofem. Numera är jag mer kritiskt tänkande än jag var för fem år sedan när jag blev mamma. Jag fick inte ens gå på systemet när jag blev gravid. På den tiden tyckte jag att systembolagetsålder skulle sänkas till arton numera tycker jag det är bra att det är tjugo på systemet, många MEN långt från alla under tjugo kan faktiskt hantera spriten. Jag trodde aldrig för tio år sedan, nä inte ens för fem år sedan att jag skulle skriva detta. Jag tyckte då jag var världsvan visste och kunde allt. Idag är jag äldre och vet att jag då inte visste ett skit, för en människa kan aldrig veta och kunna allt vi blir aldrig fullärda det är nog när man först inser de som man är vuxen skulle jag tro. Vuxen för mig är att vara harmonisk och lugn som jag är nu. Jag går i symbios med mig själv. Ibland så är jag dock lika fjantig som alla andra i skolan till exempel då beter jag mig som den flummiga Madde jag ibland kan vara, men hemma då är jag mamma och lever där efter. Ansvar går före dumdristighet.

Här får ni bilder på mina kok-konster idag. Gjorde en soppa helt själv. Hittade på den också. Hade i broccoli, sonens egen odlade tomater, kryddor, köttfärs, morötter, majs och ärtor. Blev sjukt gott. Vi åt maxi’s egna bröd till och njöt av att bara sitta vid bordet jag och sonen. Hans pappa är nämligen på jobb middag ikväll.

4 kommentarer

  1. 24 september 2009 kl 10:53 e m

    Jag är tjugo men kokar saft och sådant, köänner ingen i min ålder vad jag vet om som gör det.
    Jag tror att alla blir vuxna olika fort. Vissa är mer brådmogna än andra, och vissa är som fjortisar tills de blir trettio. Men man måste ju ha någon gräns och då tycker jag 18 är lagom.

  2. 25 september 2009 kl 8:01 f m

    Fast myndig och vuxen anser jag fortfarande inte är samma sak. :-p .
    Att vara vuxen är att kunna tänka vuxet och de kan långt ifrån alla människor. 18 är kanske åldern man blir myndig men vuxen tycker jag fortfarande inte att man är. För 5 år sedan tyckte jag att jag var jätte vuxen, men idag fem år senare med facit i hand ser jag också att jag inte var vuxen då heller. Trots att jag levde som idag, men många tankar jag hade och att jag brydde mig om vad folk tyckte och tänkte om mig sånt visar ju att man inte är speciellt vuxen som ett exempel. Tycker liksom inte koka sylt visar att man är vuxen, inte heller att man har barn. Vuxen blir man inte bara för man fyller arton vuxenhet är något som växer fram. Jag vet ju själv hur vuxen jag kände mig vid tjugo propagerade överallt hur vuxen jag var. Men idag när jag tex läser min dagbok från när jag var tjugo ser jag ett barn. Så tyvärr så tycker jag inte alls att man kan säga att man är vuxen när man är tjugo tex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: