Pratat med mamma

Nyss pratat med min mamma. Brukar göra de på kvällen, är väl typ som när man sa god natt till mamma innan man gick och la sig som barn kanske. Vissa saker sitter nog alltid i. Trodde jag skulle få sms från dustin home idag men inte. Får väl se om den kommer imorgon då. Eller ja den bör komma imorgon, tänkte hämta den samtidigt som jag går på systemet. Är bjuden till Kristina på födelsedagsfest. Ska bli roligt, sonens farfar ska vara barnvakt åt sonen för sonens pappa ska också dit. Ska köpa något enkelt tänkte typ köpa kanske nån bacardi, tänkte nämligen inte bli speciellt berusas imorgon för jag har lite halv fobi för att bli bakfull. Hela dagen efter blir förstörd då.

Annars imorgon får jag, lön och csn vilket betyder att jag ska betala mina räkningar.Ska bli skönt, hatar nämligen att ha räkningar liggandes tycker ett visst lugn infaller när räkningarna är betalda. På tal om räkningar har jag nu tagit och begärt föräldrapenning i några månader fram över vilket faktiskt känns jätte bra. Tror att sonen kommer uppskatta lite tid med mig hemma också. Tänkte att han ska få vara ledig på fredagar fram till jul. Skumt att det snart är jul föresten, efter jul ska han bara gå 6 månader till på förskolan för att sedan bege sig till skolan. Jag tycker det är skrämmande, min bebis blir ett skolbarn. Skolbarn är stort på nått vis då börjar allvaret på ett annat sätt än för förskolebarn, jag tänker om han inte kommer trivas eller om han inte får några kompisar och sånt. Antar att alla föräldrar oroar sig för såna saker. Att ens barn ska bli ensam. Min son är väldigt öppen och har lätt för att lära känna nya människor, men oron finns ju där ändå. Är också jätte rädd för att mitt barn skulle börja mobba andra barn, jag hoppas och tror att han aldrig kommer göra det. Jag har väldigt starka känslor mot mobbing det är något som jag har noll tolerans i mot men jag har även lärt min son att det inte är okej att retas eller slåss och därför tror jag inte han kommer bli sån. Men skulle han mobbas skulle jag följa med honom till skolan och stå kvar tills han ber det andra barnet om ursäkt. DET är aldrig okej för ett barn att reta ett annat barn, oavsett om de andra barnet är tjock, smal eller lite efter. BARN ska respektera varandra. Om inte barn kan respektera varandra kommer dom aldrig kunna respektera att alla människor inte är lika och då kommer världen fortsätta vara lika trångsynt som den är idag och trångsynthet hoppas jag att våra barn ska slippa växa upp i.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: