Dark Mode Off / On
Sjukdomar

Ringt om vaccinering.

Jag ska vaccinera mig och har även bestämt att sonen ska göra det. Jag är i riskgrupp eftersom jag ha astma, på grund av detta kommer sonen att vaccineras han också. Jag tar hellre 1000 sprutor än riskerar att dö. Min döds ångest är betydligt mycket värre än ett stick i armen. Den här influensan är ju en riktig influensa sådan har vi aldrig haft därav är ju min generation 80-talister och yngre i riskgrupp. Spanskasjukan som är ungefär liknade som denna, tog död på min morfars syskon när han var liten. Dom var små mellan 1-4 år, folk kan ju säga att det beror på andra förhållanden men eftersom folk ändå dör av den nu i VÅR tid som den nyförlösta kvinnan i Norge till exempel känns det för mig naturligt att ge sprutan även till min son. Sen får väl andra göra vad dom vill, men jag kände också så här om jag vaccinerar mig själv men inte sonen och sonen skulle bli sjuk och dö skulle jag då kunna leva med mig själv för jag inte vaccinerade honom bara för jag själv var kritisk mot vaccinet? Jag vet att jag skulle hata mig själv då. Är även därför jag vaccinerat på bvc, för även om risken för tex polio i sverige är lika med noll skulle jag inte kunna leva med att han dog eller blev steril/förlamad bara för att jag tyckte vaccinet var onödigt när sjukdommen inte längre finns i Sverige. Jag har också beslutat mig för att vaccinera mig mot hepatit nu när jag ändå håller på, samt höra om TBC vaccin. Betalar gärna några 100 lappar för de, bättre med fullt skydd än inget skydd alls.

2 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: