Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tv-serier, film & musik

Brorsan besök och sunes jul.

Brorsan kom förbi, jag bjöd som sagt på mat. Sen kikade vi på Barda och Sunes jul ihop och åt lite chips. Sonen var nöjd. Brorsan åkte hem tjugo i tio. Jag ska väl strax gå och sova känner mig rätt trött faktiskt. Imorgon tänkte jag baka lite blev aldrig av idag. EGENTLIGEN helt utan bra anledning för jag borde faktiskt haft tid. Men jag och sonen har myst med annat i stället. Som att fixa granen och sånt. Sonen är julnipprig tror jag. Pratar massor om julklappar och sånt. TÄNK va kul julen var när man var liten, då gick man riktigt runt och längtade. Önskade sig saker och kikade i julkatalogerna och pekade ut vad man önskade sig. SEN bara lyste ögonen när ”tomten” kom med paketen och även när man slutade tro så blev man så där nipperitipperig i kroppen. Men sen nån gång där runt 11-12 år försvann mystiken med julen. Den var inte alls samma WOW i kroppen. Minns fortfarande den julen jag fick en BH av min moster, det kändes väldigt pinsamt just då. INGEN i min klass hade börjat med BH och jag kände mig utsatt. Blev helt knäckt rent ut sagt. Men sen en dag provade jag den och tyckte det var fint.

Minns också när man fick hem bindor och tamponger från Always samt Libresse i brevlådan. Det var i sexan och jag blev allt annat en glad. Dels hade jag inte fått skiten och DELS så kändes det så pinsamt. Mamma var gravid med min lillasyster, min mamma hade en ny karl och med POSTEN kom ett öppet paket med bindor. Jag kände mig så himla utsatt just då. Kanske varit en sak om jag bara hade mamma som jag alltid haft tills dess? Jag vet inte, det kändes bara så jobbigt att bli ”vuxen” med en karl i huset samtidigt som sin mamma gick runt och väntade en liten bebis.

När min syster föddes hade jag dock inte hunnit få min mens. Jag var 13 år och 1½ månad gammal. Min syster var så sjukt söt minns jag att jag tyckte. Jag åkte på klassresa för att sedan komma hem och mamma var hemma. Jag la mig genast bredvid lillasyster och somnade med min Adidasdress, och mamma knäppte kort på oss då för min hund gick och la sig med oss också. Sen ungefär två veckor efter detta, en kväll efter jag varit på ungdomsgården och kommit hem. Gick jag in på toaletten och det var något blodigt klet i trosorna. FICK en chock men visste ju vad det var, MENS. Jag ropade på mamma i panik fick bindor och sedan så var helvetet igång. Efter den dagen har jag haft mens regelbundet förutom en period på 3-4 månader när jag åt över med p-pillren och fick världens skummaste blödning sen och hade skit ont när jag var 17, och vid graviditeten med sonen. DOCK tillhörde jag inte en av alla lyckligt lottade som slapp skiten vid amning. NÄ jag blödde som en gris regelbundet från 4 veckor efter förlossningen. Najzigt eller hur, NJA. Jag hade avslag endast i 3 veckor sen var det uppehåll 1 vecka för att bli mens.
Sen efter jag fått barn är den oregelbunden, nu vet jag aldrig NÄR i månaden den kommer men jag kan räkna med att den kommer. Men mens är tråkigt skit. Tycker jag i alla fall.

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: