Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lärarprogrammet

SKOLA!

Så himla roligt! Jag sökte plats till en friskola åt William i höstas, fick till svar att han låg som 25 reserv så tänkte att det nog var rätt kört, ställde in mig på att det skulle bli skolan i stan han skulle gå på. Så idag fick vi brev från friskolan, tänkte att ja det står väl att dom har fullt typ. MEN inte då, han fick brev om att han får börja i höst! HUR mycket flyt är inte de egentligen? Mitt hjärta börjar F-klass i höst och ska gå nära våran bostad också. Känns så himla roligt.

Skolan som han ska gå på känns också väldigt nära mig, mycket musik, tema-arbeten, grupparbetet samt att dom har kristen värdegrund. Vissa hatar sånt. Jag känner själv att det känner att de är bra, kommunala skolan har såna brister och jag tror det är bättre med att få en kristen värdegrund än den värdegrund som skolan idag förmedlar men våld och inga lärare som märker vad som sker. Kanske är jag mer kritisk till kommunala skolan just för jag ska bli lärare själv? Jag märker vilka krav som ställs på lärarna med 30 elever i ett klassrum, förbud mot att ta in vikarier och rastvakter som inte hinner se vad som sker på skolgården. Har ju också läst på nätet hur barnen blir misshandlade JAG tycker det är misshandel nnär barn åker på stryk av äldre elever, INGEN ska behöva tåla en smäll. Att vi tar bort det med att så är livet är skit fult, vad ger vi barnen för bild då? Att det är okej att slå ner varandra? Boys will be boys? JAG hatar såna utryck misshandel är aldrig okej. ALDRIG någonsin, och de är bland barnen vi lägger värderingar först att se det som okej att en elev får en tegelsten på näsan (som hände mig i 1an) för JA men så är det, SKA aldrig någonsin vara okej. Jag tänker därför att det känns spännande att prova något annat en den kommunala skolan, det ska bli spännande. Sen att läget passar oss bäst är också bra, det blir inte många meter att gå och sonen får dessutom gå i samma skola från F-klass till 9:an vilket jag ser som jätte bra på alla sätt och vis!
Sen William är jätte glad, han har hört mycket om skolan då jag pratat med många som har barn där. Alla är jätte nöjda.

3 Comments

  1. 2010-02-18 @ 19:54:52

    Åh vad kul för er.. Förstår att det känns viktigt med en bra skola och skönt med en närliggande och en med bra värderingar! Hoppas han ska trivas fint..

    Och bra att du skrev detta för nu påmindes jag om att jag ska ansöka om dagisplats åt Ella, hon ska inte få börja förrens hösten 2011 och då väldigt korta dagar eftersom jag kommer plugga just då, men det är lång väntetid till dagiset jag vill ha..

  2. 2010-02-18 @ 17:53:03

    måste kännas skönt att ens barn ska gå i en skola med bra värderingar.Puss & Kram N!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: