Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lärarprogrammet

Gah.

Fan va jag blir sur. Fick komplitera de spelar egentligen ingen roll men kommenteren hon lämnade gör det.  Jag kan säga att jag sällan varit så ful i munnen som på sista tiden. JAG svär den del annars med nu, ja dom orden jag vill säga till den personen som förstört 5 veckor av mina dyrbara tid är inte nådigt. De som är ännu skummare är det faktum att jag var så sjukt arg hela tiden vi hade den där människan och det har gått över på folk. Nu lär jag alltså plågas några dagar till… Boken är självklart utlånad som hon vill se mig skriva till på, SNARK. Jävla ja fula orden.

Men ska försöka få det gjort om inte idag (är så irriterad just nu) så imorgon. Imorgon ska jag också sitta på något roligt i alla fall, uppkopplad med folk som precis som jag läser distanskurser via Umeå. Jag måste dock säga att de stället är betydligt mycket bättre än högskolan Dalarna. SORRY. Jag är verkligen besviken på lärarutbildningen upplägg här på högskolan Dalarna, typ bara inspelade föreläsningar, böcker som inte går att få tag på. Sen dom som försöker lära ut saker utan att egentligen vilja då det märks att dom endast gör detta för sin forsknings skull. Jag spyr galla över det här. Väljer man att undervisa i ämnen ska man fan kunna göra det också, det är INTE okej att skylla på dålig ekonomi, eller kolla på klockan under dom få föreläsningar man har, det är HELLER inte okej att lämna en hel seminariegrupp efter trettio minuter, eller sucka och himla med ögonen när personer pratar.

Högskolan Dalarna kan kyssa min röv känner jag. Har väntat i 5 veckor på att kunna sätta ORD i skrift på min ilska men nu så, den är ute. I och för sig har jag väntat längre. Redan när jag läste den första inriktningskursen blev jag besviken, och lika den andra. Jag valde att istället för att läsa pedagogiskt arbete 2 läsa något jag trodde skulle vara kul för att bli besviken igen. Nu i höst ska jag läsa den där matte kursen och sen våren och hösten 2011 ska jag genom lida den sista skiten på den där dåliga lärarutbilningen på högskolan Dalarna.

JAG vill dock inte säga att alla kurser är dåliga. När jag läste utveckling av e-tjänster 54 HP var det förbannat mycket bättre. Lärare som brydde sig och ville undervisa, betyg som var helt okej och jag kände att jag lärde mig saker. Det gör jag inte nu, det känns mer som man sitter och fördriver sina dyrbara timmar med att läsa massa skit som dom skrivit ihop för att få pengar till sin forskning.

Det ända positiva den här terminen är dock att jag för första gången under mina år i skolan (INRÄKNAT Grundskolan) tycker att det är roligt att umgås med mina studiekamrater. PRECIS alla. Det är faktiskt jävligt spännande, alla år tidigare har jag känt mig som att det kvittar vem jag pluggar med för jag ska ändå inte träffa dom speciellt mycket. Den här terminen är dock annorlunda, det känns som alla är med. Alla har en talan, jag trivs med det. De betyder dock inte att jag inte tyckt om folket jag studerat med innan. Jag har bara inte känt den där 100% iga gemenskapen. Det gör jag nu. Trist bara att det kommer vara i 5 veckor till, sen ska man åter igen ge sig ut på att byta studiekamrater. Dock ska jag läsa på distans i höst och jag hoppas det kommer vara möjligt våren 2011 också, då jag känner mig rätt less på högskolan Dalarna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.