Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

Mina tankar om Sverige och världen.

Today is the big day!

Idag så. Nu är det rockstad Falun. Ska bli förbannat roligt faktiskt! Ska nog kanske köpa någon öl på stan funderar på någon ljusare öl eller körsbärsöl kanske. Var längesen jag drack körsbärsöl.

Ska iväg till högskolans entré om en timme typ ska sälja två böcker till en tjej. Sen ska jag och William bege oss hem en stund sen kommer sonens pappa hit så ska vi ner på stan, han ville luncha ute sonens pappa han ville ta en kinabuffé så då gör vi de.  Ska nog kolla om det finns något fint på stan också. Som alltid, har visserligen mitt paket från nelly som jag väntar på DOM måste komma idag annars spricker min rockstad outfit. Sånt kallar folk för Ilandsproblem som det är en dålig sak. Samtidigt tänker jag JAG bor för fan i ett iland skulle vara konstigt om jag då hade ett Ulandsproblem. Hatar när folk ska ta upp såna där grejer eller typ, åh så typiskt svenskt eller vad man nu menar för kultur. ÖH? ÄR de konstigt att det är typiskt de när det för fan är därifrån folk kommer? Seriöst, hur ofta ser vi människor i till exempel Nigeria bete sig som människor i Sverige? Vi har inte samma klimat, inte samma kultur ingenting. Skillnaden är dock att andra länder där har vi Norge som exempel är förbannat stolta över sin kultur.

Här i Sverige ska man skämmas över att vara svensk, man ska rata allt som heter smörgåsbord eller dansa fira midsommar med sill och potatis. Man ska helt enkelt inte alls vara stolt för sitt ursprung, är man de. JA då är man konstig. Men sen ser man upp till andra från andra länder/kulturer som älskar sitt hemland och kultur. Istället för att vara stolt för vem man är, då menar jag INTE bara kulturellt så är vi ofta väldigt hatiska mot allt som har med OSS att göra. Jag älskar till exempel Dalarna, och jag tycker Sverige är vackert när man åker runt precis på samma sätt som jag reagerar när jag åter utomlands för deras kulturer jag liksom ÄLSKAR hela jorden för hur jorden ser ut och jag skäms inte för att jag råkade bli född i Sverige precis lika lita som jag tycker att en person som är född i Kina ska skämmas för att dom är födda där. Jorden är så stor så alla får plats, ändå krigas det och bråkas om märk och landsgränser istället som en vis kvinna sa till mig en gång, VARFÖR sliter vi inte alla landsgränser och låter våran jord vara för alla? Varför ska vi ha ett LAND när vi kan ha hela VÄRLDEN. Man ska aldrig skämmas över platsen man föddes på man ska skämmas över att man under hela sitt liv försöker att undviker att se det.

Kanske folk misstolkar mitt inlägg nu, finns alltid dom som tror att man är rasist bara för att man tycker Sverige är vackert, eller som jag med typiskt Dala blod aldrig kan tänka mig flytta härifrån älskar mitt hem. Jag är dock inte rasist, rasist är hat mot olika människors hudfärg eller att dom skulle vara av annan ”ras” än en själv. Jag är absolut inte rasist. Jag älskar människor om människan är född mitt ute på ett fält någonstans eller på ett sjukhus i Sverige spelar mig ingen roll, jag blir inte vän med folks yttre jag blir vän med folks inre.

Jag tycker Sverige som land är lika vackert som ett exotiskt land, båda tillhör våran vackra värld. Här har vi älgar som andra ser som exotiska, i andra länder har dom andra saker som vi besöker för att se. Ändå tycker vi att folk som kommer hit för att se en Älg inte är riktigt kloka. Men som vi upplever Älgar så upplever dom vårat intresse för deras djur liv.

Vår värld är så vacker, vi måste vara rädda om den. Alla på hela jorden. Tänk vad vi fått för att ta hand om, en hel värld med massor av kultur och vackra människor. HUR många planeter tror ni har det så bra?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: