Jag vet att det är fult att erkänna att man gillar att ta en öl ibland när man är mamma. (För om pappan tar en ÖL är alltid okej ikke att förglömma han är ju faktiskt karl) . Men som mamma är det inte okej. Det värsta är egentligen att dom som tycker att ta en öl som mamma är värst är mammor själva. Det är ofta MAMMOR som ser ner på mammor som går ut och tar sig en öl med kompisarna efter jobbet, eller mammor som har en tjejkväll klär upp sig och går ut och dansar. Värst av allt är egentligen också synen på mammor för jag får nästan varje gång jag går ut och träffar nya människor och berättar att jag har en son hemma reaktionen “ÅH stackars dig”, jag trodde kanske att reaktionerna skulle minska med åren, tyvärr det är en myt. Fortfarande vid tjugosex år beklagar sig folk över att jag har barn, när jag dessutom har ett barn som är sex år beklagar dom sig än en gång för jag har ju missat större delen av den tiden som kallas ungdom. FÖR även om man också är ungdom som 13-19 så är den tiden ofta styrd av mamma eller pappa förutom för såna som mig då som flydde fältet hemifrån redan som 17 åringar. Men ungdom för människor är tiden efter att man fått flytta hemifrån. Idag är ju samhället så att dom flesta bor hemma tills dom är mellan 19-22 hur sorgligt det än låter så är det ett faktum. VI som haft turen att kunna dra tidigt förstår nog inte riktigt hur jobbigt det måste vara, men jag lider med dom som bor hemma för det är ju ändå inte kul att inte ha sitt eget hem vid 22. Hur som helst, tillbaka till festade och folks stackars dig attityd. Det är inte synd om mig för jag blev gravid som nittonåring. Faktiskt så känns det skit bra, det är inte synd om mig för att jag inte rest runt och festat bort mina hjärnceller varje helg i ytterligare 4-5 år. Jag förstår att det för människor som älskar livet på krogen är en skräck att få barn och få bort just dessa saker, men för mig var det en räddning. Visst jag hann bara gå på krogen i cirka 1½ år sen blev jag gravid, och visst jag tog inte studenten och söp skallen i bitar, och visst jag kanske inte rest runt världen över mellan 20-22 som man bör för att sedan läsa vidare på högskolan. Nej istället tog jag den tiden för att vara hemma mysa med en bebis och började plugga på högskolan precis som ni fast utan jorden runt resa. Jag är lycklig med mitt livsval och jag tycker att man alltid ska tänka så vem man än möter. Den som vill festa fast dom är 35 låt dom göra det, det är deras LIVSVAL. Dom som vill skaffa barn när dom är 15 låt dom göra det det är deras livsval. De mammor som jag som känner att jag är mamma men också Madeleine och tycker att öl är gott låt oss vara såna, det är vårat livsval. Så länge en mamma (och pappa) inte blir berusade i barnens närhet så tycker jag att det är okej. ALLT är okej, det ändå alla människor måste göra är att sluta döma andra människors liv och tänka att “VAD bra att hn vet vad hn vill med livet och är lycklig med de” . För att döma andra gör bara skada och aldrig någon nytta.


6 kommentarer

  1. Tror du glömde ett “inte” i en av de sista meningarna :p “Så länge en mamma (och pappa) blir berusade i barnens närhet..” Eller?
    En annan sak jag inte tycker är okej är när en förälder, oavsett kön, skaffar barnvakt (eller lämnar barnet med den andre föräldern) för att supa var och varannan helg. Men det är ju ändå var och ens val. Dock skulle jag förmodligen prata lite med en kompis som betedde sig så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: