Världens godaste middag gjorde jag idag. Var as länge sen jag åt potatisgratäng. Slängde ihop den och den blev SÅ god. Verkligen inte för att skryta man det var den bästa jag någonsin gjort så himla smakrik. Blev rejält nöjd. Hade lövbiff och beasås till och grönsaker SÅ klart. Björn tyckte också det var riktigt gott vilket var roligt, så det åt vi idag. Jag har börjat efter att Björn lärde mig att först skär man ju bitarna och sånt sen slänger jag ner allt i en kastrull med mjölk och grädde har i dom kryddor jag vill ha (är ju valfritt men jag hade i 2 vitlöksklyftor, 1 gullök, salt och peppar) sen kokar man upp det. Så får det koka i 20 min. Sen häll över i gratängform eller plåt beroende på vad man använder och sen har jag på riven ost över allt och lägger in i ugnen i 20 min. BLIR så jävla gott, gratängen blir mer krämig än när man gör allt i ugnen på en gång. Så om ni gör allt i ugnen prova det här receptet någon gång RIKTIGT gott. Men med dom kryddorna ni gillar.

Mat


9 kommentarer

  1. D lät smarrigt. Lär testat ngn gång. Hört man ska göra så förut, att de ska kokas först, men glömmer bort att testa :p
    Jaså du äter oxå sås till när du har gratäng. Tänk att jag försår inte d jag. Själv tycker jag d e så gott me bara gratängen te kött, såsen förstör ju smaken från gratängen.. 🙂 Men jag tycks va ensammen om den tanken.. Haha
    KackMarie recently posted..Ingen lust

    1. KackMarie – Ja gör så 😀 . Supergott. Hehe jag gillar beasås äter det sällan så har det till gratäng när jag väl äter det hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: