William sover, funderar på att sitta uppe så jag prick tolv kan betala mina räkningar skulle kännas rätt soft att ha det gjort liksom. Bara POFF borta. Tror William nog blir hemma imorgon känns dumt att gå till skolan om han nu fortfarande smittar 48 h har liksom inte gått. Är sjukt seg med känner jag. Vad gör ni ikväll? Jag fixade in sista för William i tidningen han var med i annonsbladet idag på bild. Tänk att han fyller år snart, svårt med presenter också. Ju äldre barn blir ju mer kräsna blir dom. Det duger liksom inte med VAD som helst för barn i skolåldern det går ju lite över till att vara cool och det som passar bäst på annat vis i den åldern.

Tycker dock det där kryper ner i åldrarna jag till exempel skit fullständigt i vad jag hade på mig på lågstadiet, men barn nu har as bra koll och ska ha märkeskläder och det ska liksom vara snyggt inga motiv för de är för bebisar. Ändå verkar det vara killarna som är mest utsatta i det där Tjejer kan använda hello kitty väldigt länge, en kille skulle absolut inte sätta på sig något med motiv så länge det inte är vi säger star wars då från förskoleklass. Det jag märker är skillnaden där att killar är med mode medvetna och har extrem fobi för allt som kan tänkas vara gulligt och barnsligt. Flickorna har kanske inte kommit i de stadiet runt 6 års ålder? Det där tycks komma mer runt 7-9 för flickor i alla fall har jag fått det intrycket när jag jobbat. Dom är kanske mer noga med att de ska vara rosa eller något fint inte det där att HJÄLP det är barnsligt åldern som pojkar tycks komma i. Jag har uppfostrat William väldigt könsneutralt, har självmant gett honom alla dom leksaker eller kläder HAN visat intresse för. Men sedan 1 år tillbaka visar han skarpt att allt med antydan till sött är fånigt som fan och det får ABSOLUT inte komma nära honom.

Han gick då ändå på en väldigt bra förskola som var nyöppnad där alla barn lekte med alla vilket jag som går runt lite såg faktiskt inte alls hade dom där traditionella könsrollerna. Men ändå kommer dom in i dom barn, jag ser det dock inte som något fel. Vi är ändå olika och det kommer ändå en tid där pojkar kommer in i den där tuff åldern det kommer flickorna också in i jag minns i trean när jag helt gick över till att svart var min favoritfärg och jag bokstavligt hatade allt som var flickigt. NU var jag visserligen mer för pojkleksaker också och klänning är inget min mamma fick mig att använda speciellt många gånger, dockor förstod jag mig aldrig på att leka med och när vänner idag pratar om flickgrejer känner jag mig ganska så lost där har jag mer koll på dino raiders, transformers och mighty max samt turtles som föll mig mer i smaken än det där typiskt flickiga. När mina vänner drömde om en baby born drömde jag om att få en dino raiders. Alltså jag har alltid mer varit så där, det är också därför tjejskor är ett väldigt märkligt område för mig DOM gör ju ont i fötterna! Jag föredrar foppatofflor framför flipflopp, jag föredrar skateskor framför convera , jag föredrar ett par jeans framför att bära klänning. Jag föredrar att dricka öl framför cider. Alltså jag är liksom inte den där fina fillifjonka flickan som beter mig kvinnligt och gör det kvinnor ska göra, jag är den där stimmiga dryga flamsiga tjejen som beter mig som en karl och inte riktigt förstår HUR man är kvinna.

Jag är den där tjejen med extrema åsikter som blir förbannad och brusar upp. Jag är den där kvinnan som är som en man som inte riktigt passar i fina rum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: