Dag 11 – Mina syskon

Ja syskon har jag.

Jag har en halvstorebror på min pappas sida. Vi har inte vuxit upp eller så ihop därför har jag tyvärr inte så bra kontakt med honom.
Sen har jag en hel lillasyster.
En hel lillebror.
Och en halv lillasyster.

Låter lite skumt med hel och halv som ena delen tillhör en och den andra inte, men folk säger ju så. Mina syskon är i spridda åldrar min bror tror jag är 8 eller 9 år äldre än mig. Syster och bror är 4 och 5 år yngre än mig, och yngsta syrran är 13 år yngre en mig.

Av mina syskon så är det brossan jag står närmast så här i vuxen ålder. Vi brukar träffas nästan varje fredag, glo på tv och äta chips till exempel. Brossan är 5 år yngre en mig och vi bråkade massor som barn därför trodde jag nog att vi skulle vara rätt osams som vuxna också. Men inte då, vi står varandra väldigt nära numera. Gillar samma filmer och böcker och har rätt lika intressen.
Yngsta syrran är det kanske inte så konstigt att jag inte har så nära band med ännu hon är tretton år och vi gör inga saker ihop då, men jag tycker om henne så klart. Lilltjejen jag bytt blöjor på och skjutsade i barnvagn när hon var lite.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

6 thoughts on “Dag 11 – Mina syskon

 • 1 december, 2010 at 09:36
  Permalink

  Att du har en storebror måste jag ha glömt. Kan inte minnas det alls.. Visserligen kanske jag aldrig träffade honom.

  Svar: Nej jag tror inte heller på att man kan gå efter hjärtljuden för att tolka vilket kön det är 🙂 Men inte heller magen riktigt. Hört så mkt olika. Sen är det svårare att se vad jag har för slags mage då jag hade mage redan innan.. :p

  Reply
  • 1 december, 2010 at 22:30
   Permalink

   KackMarie – Visste du inte? Kanske inte så konstigt egentligen, vi har inte vuxit upp ihop och jag har inte träffar honom allt för många gånger i vuxen ålder heller.
   Den gången när vi gick hem från kyrkbyn ihop tror jag bodde på storgärdet då så träffade jag honom utanför dig vid helzepyrs i orsa typ. Vi höll på att krocka med varandra, det var sista gången jag såg honom :/

   Reply
 • 1 december, 2010 at 09:42
  Permalink

  ja har också ett “halvt” syskon, och ett helt:)

  Reply
  • 1 december, 2010 at 22:25
   Permalink

   Lisa – Det är så svårt det där med hel och halvt, hehe jag ser ju min “halva” som hel liksom ^^,

   Reply
 • 1 december, 2010 at 21:16
  Permalink

  Vad kul med syskon, och kul att se fler som kallar det hel eller halvsyskon =)
  Alla ha olika namn för det som låtsas,bonus,extra m.m

  Ja jag får hoppas på det, men en magkänsla jag har är cancer men försöker slå bort den känslan =/ kram

  Reply
  • 1 december, 2010 at 22:22
   Permalink

   Linda – En vimsig mamma – Visst är det de 🙂 . Jag tycker låtsas är om man inte är släkt men föräldrarna är tillsammans och man blir syskon då, bonus lika så och extra. Fast halvsyskon delar man blodet med och är liksom ja helt genetiskt lika men nästan 🙂

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: