Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

Att ändra sin syn på saker.

Idag vilket jag glömde skriva, passade jag på att lämna ett argumenterande tal om varför jag tycker sex och samlevnadsundervisningen är så viktig i skolan (detta utöver mitt hyllningstal till mig själv). Jag brinner för ämnet, jag anser nog att det är väldigt viktigt att faktiskt poängtera och framföra detta ämne. Lyfta ämnet på kartan, det är så trist att inte sex och samlevnadskursen går i höst. För få sökte årets nämligen. Men ändå är ämnet så viktigt. Allt de vi diskuterat, det är helt sjukt vad vi fått fram saker hur jag börjat inse hur heteronormt vårat samhälle är. Hur vi förutsätter att alla barn och ungdomar är hetero. Att vi aldrig någonsin diskuterar sex på andra vis än de vaginala. Att vi ger alla människor bilden av att sex endast är just vaginalt samlag. Vi diskuterar aldrig förspel och vad förspel är, förspel är också sex. Det är så sjukt att vi förmedlar detta till våra barn och ungdomar. Sex och samlevnadsundervisningen idag ser idag i stort ut på precis samma sätt som den såg ut för 20 år sedan. Det är samma saker som diskuteras, vidden av preventivmedel oönskade graviditeter och det heteronorma samhällssynen.
Vi fick höra om en kille där idrottläraren (manlig) hade fått halvklass (endast killar) och satt sig ner och sagt, ”SÅ vad attraheras ni av hos tjejer”. HUR kan man fråga någon något sådant? Vår föreläsare berättade att hon som har sambo (flickvän) oftast på fester får frågan. SÅ har du någon pojkvän. Man säger nej, och så förutsätter folk att man är singel.

Jag har aldrig tänkt i dessa banor innan, jag men jag tänker och jag lär. Jag vill verkligen lära mig mer. Jag vill bli en BRA lärare. Jag ska verkligen till varje pris inte diskutera heteronorm kärlek. För mig ska kärlek vara på allas plan, därför kommer jag säga till mina framtida elever när vi diskuterar sex. Den dagen ni blir vuxna och kära, då hoppas jag att ni blir lyckliga och att ni vågar ta för er av livet. För det ska alla göra. Oavsett vilken läggning du nu har.

2 Comments

  1. Jamen jättegärna . förstår att kompisen har första tjing , men jag står gärna som nummer två 🙂

    Hur många dosor är det till ?
    chippat ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: