Igår kändes det jättebra när jag kom hem med mina minipiller, tills jag läste på fass om biverkningarna och kom ihåg varför jag inte vill proppa i mig sånt här. Vanliga och kända var viktökning, akne, svårigheter att använda kontaktlinser, menssmärtor (öh? Är ju därför jag ska ha dom), cystor, håravfall, infektioner i underlivet, humörförändringar. Förutom det är det dessutom ökad risk för att få bröstcancer av minipiller samt p-piller stod det.
När jag var sjutton år och slutade använda p-piller var det av exakt följande orsaker. Jag mådde helt enkelt inte bra av dessa tillsatta hormoner, gick upp i vikt och mådde inte bra. Jag vill inte utsätta mig för skiten igen, nu har jag betalat 178 kr för skiten och ångrar mig rejält… Känner inte alls för att använda detta, för viktökning och akne är absolut inget jag vill ha, och bröstcancer går bort det med, då jag är livrädd för cancer!

Så här står jag nu och velar mellan pest eller kolera. Jag har inte använt hormoner på 10 år, jag vill inte proppa kroppen med massa skit som inte ska vara där. Ibland känns det som samhället enbart vill att vi kvinnor ska utsätta våra kroppar för massa skit och att allt är bättre än en graviditet, men hur kommer vi se ut i framtiden när vi slänger i oss massa ämnen som inte ska vara i kroppen? Jag har nog redan bestämt mig för att inte ta dessa, jag går hellre runt med rejäla smärtor och inte har ett socialt liv än att använda saker som i framtiden kan påverka min hälsa.

Fb-Button

11 kommentarer

 1. Man skall nog inte läsa biverkningar, oftast då blir man sjuk 😉 Fast detta med p-piller det är en bov till viktökning.. Lirte surt tycker jag, varför inte uppfinna något som ger tvärtombiverkningar 😉

  1. Nett – Ja det är ju så. Nu är det minipiller jag ska ta då jag inte får använda p-piller, har haft blodpropp så jag blir väldigt begränsad med alla p-medel. Känns som jag inte vet om jag ska ta eller inte känns dumt att chansa :/

 2. Du jag känner igen en del i det du skriver och vägrar själv att ta mediciner sådär rakt av, det är ganska mkt jag tänkte skriva så jag mailar dig ikväll.
  Jag tycker du tagit helt rätt beslut som inte tar dem.
  Bra skrivet bra att du ifrågasätter saker och ting det gillar jag -folk som vaknat! 🙂 Fortsätt så!

  1. Nightflies – Gör gärna det, jag har inte använt hormonella p-medel på 10 år just för att jag är rädd för biverkningarna. Det känns märkligt att vi kvinnor ska proppa i oss hormoner som talar om för kroppen att man är gravid när man egentligen inte är det.

 3. Du jag känner igen en hel del i det du skriver och vägrar också ta mediciner men det är lite jag tänkte skriva så jag skickat meddelande till dig ikväll. Jag tycker du har tagit helt rätt beslut och jag gillar att du ifrågasätter saker och ting -fortsätt så! Jag gillar det, folk som vaknat! 🙂

 4. förlåt att det blev dubbelpost jag såg inte det min dator verkar lite slö eller så är det nåt annat som inte funkar som det ska.
  ja verkligen precis det jag också undrat är det ingen annan som fattat att man lurar kroppen att va gravid för jämnan och hur nyttigt är det i längden?
  Nu har jag mailat dig 🙂

 5. oh nej jag såg sen att det va det så det är lungt 🙂 nej gu jag tror inte att det handlar om mig (jag ville bara kolla att det inte va så men nu vet jag varför :)) hehe well tackar 🙂 jag tycker du ska fortsätta sä här jättebra skrivet! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: