För 8 år sedan var jag gravid vid den här tidpunkten. För 8 år sedan bodde William i mig och jag visste inte om det, jag skulle snart märka det.

William sa på bussen hem “Mamma, det känns ju som jag funnits jämt. Hur kan det funnit ett liv innan mig?” .
Jag sa; “Jag förstår precis hur du menar William, för det känts som jag funnits jämt också (för hur kan det funnits en tid när jag inte fanns. När min mamma inte hade mig? Snurrade verkligen planeten då också?), och även om jag levde innan du föddes och har minnen av ett liv innan det. Kan jag inte förstå att det fanns en tid innan du fanns.”

För hur ska jag kunna förstå att det funnits en tid innan William fanns? Han har ju funnits jämt, han har varit med mig i 8 år, han är en del av mig mitt liv och mitt allt! Herre gud för 8 år sedan var jag nitton år och gravid! Jag skulle snart fylla tjugo men jag hade en människa där, och åren innan William föddes känns som jag drömt? För var var William då? Han har ju som han säger funnits jämt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: