Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Jag säljer den på grund va?

Är det bara jag som inte förstår varför folk väljer att skriva ut en anledning till att se säljer saker?

Till exempel på blocket, ”Jag säljer bord och stolar för vi fått tillökning i familjen?”, eller ”jag säljer vår bil för vi köpt en ny?”, ”Tv-säljes på grund av flytt?”.

Inte vet jag men jag bryr mig faktiskt inte om varför folk väljer att bli av med sina prylar? Är jag intresserad av dem bryr jag min knappast om i fall du ska flytta, fått tillökning eller för du köpt en ny?
Historien bakom din gamla soffa är jag faktiskt ganska ointresserad av personligen. Men det kanske finns någon anledning till att man berättar sånt här som jag inte förstått? Så när du säljer saker på nätet eller liknade, berättar du varför du säljer eller lägger du ut annonsen och skriver ”jag säljer följande” som jag gör?

10 Comments

 1. Tänk den där lappen vid ICA där några skulle sälja sin säng på grund av FLYTNING! Äckliga madrasser då eller? Tänk vad ett borttappat T kan göra… Hahaha

 2. Jag tänker att det är ett försäljningsknep. Skriver man ut att man har fått det lite kärvt med ekonomin eller fått tillökning, ja då sätter empatin hos andra in. Är det inte supersmart?

  Sedan kan det också vara så att om det är dyra saker så vill man liksom visa att man är äkta ägare utav något. Så att saken inte är stulen liksom.

  Så tänker iaf jag, tkr det är lite roligt med alla blocket annonser och folk som använder humor i detta.

  1. Hanna (lararhanna) – Hehe vissa är kul när de är genomtänkta och roliga. Men sen vissa känns mest så där som att de skrivit ihop något för att ”fylla” rutan. Är kul till exempel vid texter som ”säljer stereon pga arg flickvän” och liknade men såna jag benämner ovan känns mest onödiga. Typ som ordbajseri. :-p

 3. 🙂 Jag behöver inte heller någon historia så tillvida att det inte är något historiskt jag ska köpa 🙂

  Längesen jag var och kikade på både Blocket och Tradera nu.. ska kanske ta en sån kväll när jag kikar runt 🙂

  1. Ewa (mamma till 6 döttrar) – Ja vid historiska saker är de ju kul men vid en soffa funderar man ju en del 😉 😀 .
   Jag går in på blocket ofta, lite blocketmissbrukare tror jag 😉 . Hängde på tradera förut, men är så trist att vissa tar överpriser på frakten typ 54 kr för en bok osv :/.

 4. Det kan oxå vara för dom vill få folk att tro/förstå att det inte är för dom tycker den är skit eller trasig som dom vill sälja den.

  Fast för min del kan det oxå kvitta varför dom säljer den.
  Man får ju chansa. E saken dom säljer skit skriver dom i regel inte ut det ändå, så man kan lika bra låta bli =)

  Jag skriver aldrig varför. Undrar någon kan dom ju fråga haha.

  Svar på din kommentar:
  Hehe hemsk skulle jag inte vilja säga =)
  Förstår att man kan bli rätt trött på de flesta högtider när man fyller år så nära 😉

 5. Jag skriver inte så själv. Men tänker att det är för att skylta med att det ÄR inget fel på saken! Jag måste bara ha ny för att lägenheten/familjen är större eller vad det nu är.
  Och är det pga flytt så kan man ju genom det påvisa att det är bråttom.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: