Dark Mode Off / On
Questions & Answers

Svaret på bilden.

Bilden jag visade i det här inlägget igår kväll. Här får ni svaret på vilken storlek min nya tunika har.

Storlek XXL

Inte felmärkt!

Nu till vad jag vill ha sagt med detta. Jag blir rejält upprörd och förbannad! Det här är inte första gången jag råkat ut för plagg där man kollat på ett plagg och tänkt, aha det här måste vara storlek M och vips är det storlek XXL, jag provade inte ens linnet utan köpte det rakt av för att gå hem och jämföra med mina medium plagg. Samtliga har gissat på storlek S eller M, det betyder således att INGEN av er trodde att detta plagg var storlek XXL!
Vad som gör mig arg, upprörd och ledsen är att det garanterat finns tjejer som bryter ihop när de får gå från sin vanliga M storlek till XXL för att köpa en topp, eller tjejer som normalt har XXL och försöker köpa en tunika som är för liten och därmed tror att de blivit ännu större och mår ännu sämre för sin vikt! Jag säger som Sverker Olofsson i plus SKA DE VA SÅ?!

Jag har sedan 2 år tillbaka slutat handla kläder efter storlek, jag kollar på plaggen och tar efter hur jag anser dem passa min kropp genom ögonmått, jag har många gånger undrat varför, men inser att i ett samhälle som tycker att storlek medium går i samma storlek som XXL så är det inte speciellt konstigt att folk får ätstörningar!

 

22 Comments

 1. Shit! Det Måste ju va felmärkt.. När någon börja märka fel på själva plagget (tyglappen) måste de ju ha fortsatt märka fel på prislappen med.
  Jag använder normalt XS eller S på Gina och har då aldrig behövt gå upp något alls.

  1. Malle – Jag tror tyvärr inte att den är felmärkt. Utan hon i kassan sa något med ”du vet att du inte får byta denna va? Om du ska ha en annan storlek?” Jag bara MEN gud!

   1. Fast jag tror ändå det är felmärkt, så galna storlekar brukar inte Gina ha. Och inget byte är ju för att den är på Rea! 🙂 Och rea kan det ju vara just pga felmärkningen faktiskt…

    1. Malle – Kollar man på reaktionen jag fått på FB så verkar detta verkar det här vara mer REGEL än undantag… Jag tror inte alls plagget är felmärkt tyvärr, utan att det helt enkelt är deras bild.
     Provade ett par byxor på bikbok för tre år sedan, där kunde jag inte ha XXL… Jämförde byxorna med mina egna (storlek M) och de var typ som S i storleken.

 2. Ja, iblad har jag blivit pass då jag inte kunnat ha en storlek större än vanligt, utan behöva gå upp två storlekar större än vanligt, såna dagar känner man sig fet och vill bara sluta äta… Jag har allt mellan strl.S och L i min garderob, jag går heller inte efter storlek alltid… Har en marinblå farfarströja (typ) från H&M i strl.M, men som är stor som en klänning (har börjat använda den som nattlinne), även en mysbralla i strl.M som är alldeles förstora, som användes mest under graviditeten… Kan variera jättemycket från samma affärer… Konstigt det där med storlekar… Borde finnas RIKTIGA STORLEKAR, som ALLA affärer/klädestillverkare ska gå ut efter… Har även en Puma tröj/jacka i strl.xl, men som känns som en strl.s-m.

  1. Emma – Mamma till Viggo & Melker – Det som jag finner hemskt i det hela är ju att en själv kan typ, jaja ungefär men en tjej som är 14-20 kan ju bryta ihop av sånt där, känna sig jättetjock (oavsett om den är xxs eller XXL) och få ätstörningar eller liknande. Jag blir upprörd och arg, jag vet ju själv hur man kände sig som tonåring när man fick gå upp en storlek man ville ju hänga sig mer eller mindre, och att då se att det är såna kontraster gör ju att man blir förbannad. 😮

 3. Jag har ett sånt där linne fast ett rött, det heter också Fredrika. Och jag har stl xxl och jag blev rätt förvånad när jag kom hem med det och märkte att det inte riktigt satt som jag förväntat mig. Det är rätt tight på mig och rätt kort. Jag tänkte inte så mkt på det eftersom jag lagt på mig efter graviditeten. Men nu kan jag ju bara hålla med dig. Det är nåt som är riktigt galet!!!!

  1. Anna – De är sjukt! Det där plagget är inte XXL det är helt klart en S eller M och det är skrämmande att personer ska få fel storlek på kläderna på grund av klädindustrins konstiga syn på saker. Jag är upprörd, och tycker det känns förfärligt att folk ska bli utsatta på de viset och tro att de är större än de faktiskt är.

 4. Jag är dock sådan som mer än gärna tar en storlek större (har M annars, eller normalt), men mest bara för att vara 100% säker att jag får på mig den…

  Köpte en pacmantröja på rockstore i Göteborg för ett tag sen, där L såg ut och vara större än XLen, men köpte ändå XL och när jag väl kom hem var den för liten / för kort.
  Det suger rätt hårt, och det ska inte behöva vara så.
  Dock var tröjan med säkerligen importerad från USA, kan tänkas iaf. Och då är storlekarna helt lustiga för den som normalt har M. Iaf för mig.. Kan bero på att jag har lång överkropp.. ”normal”långa toppar, blir alltid för korta. xD

  1. Ewa (mamma till 6 döttrar) – Dom har nog de, jag brukar köpa deras cardigans och sånt gillar såna plagg annars tycker jag dom har ganska extrema färger (och uppenbarligen storlekar också).

 5. Men är den inte fel märkt då? Jag har råkat ut för att de kan va det ibland speciellt om man köpt en storlek och sen jämför med andra så stämmer det inte. Jag har faktiskt fått känslan i överlag att storlekarna blivit lite mindre än va de var för typ 10 år sen…konstigt nog men jag håller med dig det där är ju sjukt!

  1. Night Flies – Tyvärr inte 🙁 . Jag tror att det nog kan vara så, att storlekarna blir mindre och mindre. Trist för om personer i storlek M måste använda XXL vad behöver då personer i XXL använda? Sen blir de ju så fel eftersom att många framför allt tonåringar som inte är så kritiskt tänkande i den bemärkelsen antingen köper ett plagg M (som motsvarar XS) kommer se ”större” ut.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: