Idag har William lekt med grannen hela dagen, imorgon ska vi gå på Star Wars 3D tillsammans klockan 13.00 så det kommer garanterat att bli riktigt roligt för oss allihop.
Gick till maxi med grannarna och så ringde Björn och han skulle hämta upp William så det fick bli så. Nu är William hos Björn så jag är “barnledig” jag hatar det. Det finns inget som är så tråkigt som när William åker bort, men självklart ska han vara med sin pappa och jag är glad för att William åker för Williams skull och hans pappas. Men jag hatar att vara ensam här och sitta och längta efter William en hel helg, de är inget jag tycker är de minsta kul.

Jag är ju ingen som festar direkt, William är mitt liv och när han åker till sin pappa blir jag så himla ensam. Medan andra föräldrar tycks tycka att det är skönt har jag aldrig uppfattat de så, jag uppfattar det som något fattas när han inte är här som en bit av mitt hjärta är borttaget från min kropp.
Det handlar inte om att jag inte vill vara ensam, jag flyttade hemifrån när jag var sjutton, och jag flyttade till Falun när jag var nitton och sju månader efter var jag gravid.
Jag har inte de där behovet andra tycks ha av att vara själva, jag hatar att vara utan William jag känner mig halv och jag får ofta ångest varannan helg när han inte är här.
Jag vill höra honom snusa från sitt rum och små prat i sömnen när jag tassar in på natten och säger “godnatt, mammas älskling” när han sover tungt, lägga över honom täcket och tänka “vad jag älskar dig.” Men när han är hos sin pappa får jag lägga mig ensam och tänka saken och jag saknar honom så mycket.

Lillebror kommer hit en sväng ikväll i alla fall, så slipper vara helt ensam men saknaden efter min son finns ju där tills på söndag när han kommer hem.

 

12 kommentarer

 1. Jag hatar också att vara barnfri! Det är underbart att slippa ha en massa människor omkring sig hela tiden som vissa folk har.. Men just när barnet åker iväg känns det som att något fattas 🙁
  Hoppas du tar dig genom helgen, men det gör nu nog 🙂

 2. Jag tror det handlar mkt om vanan. Jag kände precis som du i början, när T va varannan helg hos sin pappa hon med.
  Nu, sen ett par år tillbaka, är hon där varannan vecka. Och nu har jag inga problem alls med det, bara nån enstaka gång som saknaden blir sådär enorm.

  Sen kanske även lite vad man gör av det. För att ta mig igenom har jag ju fått tänka på att se det som barnFRI tid, då jag kan göra vad jag vill.

  1. malle – Jag har aldrig gillat de, vi har haft varannan helg sen 2007 och jag gillar det inte alls. Jag tror inte jag kommer göra det heller. Jag är sån som gillar att ha folk runt mig, är jag ensam vantrivs jag.

 3. Naw, vad söt du är. Det är inte lätt det där. 🙁 Känner mej också tom & ensam när jag inte är med barnen, men ibland kan det vara skönt att ladda batterierna lite, och bara få vara H. Jag har ju aldrig levt ungdomsliv eller varit ensam innan eftersom jag blev mamma så tidigt, så ibland kan det faktiskt vara rätt skönt. Men det har jag precis börjat tycka, jag tyckte aldrig det innan. Och oftast så blir jag riktigt känslosam när jag är ifrån barnen, det är som en berg- & dalbana det där. :/

  1. Hellyh – Jag förstår dig precis, jag har så svårt för att vara själv hatar det verkligen får sån ångest och vet inte vad jag ska göra. Jag börjar tänka förmycket då på saker som jag förtränger när William är med.

   1. Ja, precis. För när man är ensam, då kommer alla tankar rullandes. Det är precis likadant här. Så får jag om jag sitter uppe sent om kvällarna och jag avskyr det. Jag tror vi är lite lika på det planet, men så har vi också mycket i bagaget både du & jag. ♥

 4. Själv skulle jag behöva avlastning en helg känner jag. Men sen är det ju lite skillnad oxå. När Ted blir äldre & detta småbarnsgnäll försvinner känner man nog helt annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: