Extremt överkänslig mot Ipren och liknade mediciner.

Var på lung- och allergikliniken idag, fick 1/10-dels dos Ipren det tog inte många minuter innan det gav utslag. Det kliade och jag blev tokförgyld. Förstår ni 1/10- dels tablett och jag blir allergisk! Har nu fått ett kort med mig hem som ska vara med i min plånbok där det står att jag är extremt överkänslig och jag har även fått detta inskrivet i min journal som kommer följa mig resten av livet.

Efter att ha varit på lung och allergi gick jag hem, ska snart se Switched at birth och imorgon samt fredag ska jag gå på VFUN så jag får igen dagarna jag inte gått denna vecka. Två med andra ord, snart helg! Så himla underbart!

William sover och jag hoppas på fint väder imorgon.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “Extremt överkänslig mot Ipren och liknade mediciner.

  • 15 mars, 2012 at 21:53
   Permalink

   Jennifer – Alvedon och panodil och opiumextrat eller vad det hette. 😀

   Reply
 • 15 mars, 2012 at 08:47
  Permalink

  Usch :/ Jobbigt! Jag kan knappt ta sånt där, fast det är för att jag aldrig gör det, så om jag tar en alvedon/ipren när jag verkligen har ashög feber eller får det på sjukhus, då blir jag helt off och borta.. Det blir för starkt när min kropp inte är van. När jag opererade mig förut, så skulle jag ta medicin i en vecka, smärtstillande. Varje dag motsvarade det 6-7 alvedon, fast det var något annat. Första dagen tog jag det, för då var jag inlagd. Andra dagen tog jag hälften, tredje dagen ingenitng. Jag hade hellre ont än att vara sådär borta.. Jag var liksom typ drogad. Det var otäckt! :S

  SV: Åh vad tråkigt med magsjuka, jag är hemma med feber idag.. -.- Tack hihi 🙂

  Reply
  • 15 mars, 2012 at 21:53
   Permalink

   Cornelia – Känns bra att man testat nu och vet i alla fall 🙂 .

   Reply
 • 15 mars, 2012 at 13:19
  Permalink

  Åh vad bra att få det utrett iaf!
  Det där lät som något jag också skulle behöva göra..

  Reply
  • 15 mars, 2012 at 21:52
   Permalink

   Malle – Verkligen, tycker du ska kontakta någon så du får testa och se 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: