Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

En omställd klocka, och en son som sover sött.

Som alla tjatar om denna omställda klocka vet varenda kotte om att vi ställt fram klockan 1 timme. Enkelt att komma ihåg ”på våååreen ställer vi fram utemöblerna, och på hösten ställer vi tillbaaakaa utemöblerna.” enkelt att komma ihåg.
På tal om utemöbler är jag sugen på att köpa trall till ballen (älskar de smeknamnet haha) det kanske skulle få hela balkongen att kännas jag vet inte, inbjudande? Just nu är den vara tråkigt och jag gillar inte att vara där. Kan beror på att jag hade grannar som roade sig med att slänga ner cigarettfimpar på min uteplats förr, lättare än att skaffa askkopp? Jag blev en surkärring och slutade sitta ute och sedan dess trots nya grannar så har jag svårt att finns ro ute på balkongen.

Ett problem med att bo i lägenhet är just det där faktumet grannar, dom jag har nu är underbara, lugnare hus och trevligare människor får man leta efter, men om man ser till annat som kan störa. Jag hatar när folk stället sina blöjpåsar i trapphuset eller kompostpåsar, varför gör man så?! Den stanken vandrar in hos andra, man vill spy när man går ut från sin dörr och värst av allt de kommer ju FLUGOR! Gnällkärring igen, I know… Men jag hatar sånt till väldigt hög grad…

Hur som haver sover William och jag har varit vaken i runt en timme, kanske är dags att kliva upp och möta dagen.

8 Comments

  1. Saga – mamma till Emilia – Det är mysigt, men tyvärr försvann min passion för de efter mina före detta grannar. Dock ska jag se om jag kan få till mysfaktor igen. 🙂

 1. Soppåsar i trappuppgången är det värsta jag vet. Luktade surt i flera dagar sist fast de tagit bort påsen.. är så glad att vi slipper bo i lägenhet snart. Så less på folk med noll hänsyn, vilket det finns gott om här!

  1. Linn – Verkligen, fattar inte hur vissa tänker. Här är det liksom HEMTJÄNSTEN som ställer ut en grannes avföringsblöjor i trappen. Hur fan tänker dom liksom? Sen får de stå så tills nästa personal kommer. Tycker det är respektlöst mot oss som bor här men även grannen… Menar så kul kan de ju inte vara att alla i huset ska veta att h*n behöver sånt. 😮

 2. Tänk att man alltid hittar fel hos sina grannar som man stör sig på. Men såna saker som du drar upp hade nog vem som helst stört sig på. Just det där med soppåsar i trappuppgångar är så typiskt, så verkar det vara överallt.

  1. KackMarie – De flesta grannar är ju okej, de jag har nu är skitbra, förutom att hemtjänsten tycker det är okej att ställa ut avföringsblöjor i trappen 🙁

 3. Om du inte har så mycket möbler och blommor där kan nog trall göra stor skillnad 🙂

  Jag brukar tänka på något min engelsklärare sa i 5:an-6:an nån gång ”Summer, spring forward, Winter, fall back” 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: