20120603-154718.jpg

Jag har precis skrivit klart mitt examensarbete! Precis i tid dessutom, dock har min handledare frågat om jag istället ville ventilera den 21:a juni vilket jag valde att göra.
Dock är det härligt att bli klar dagen innan vi ska lämna in arbetet. Jag har dock en vecka på mig nu att finputsa lite något jag tänkte göra på kvällarna så arbetet blir godkänt av min handledare på måndagen den 18:onde. Varför gör jag då så att jag väntar tills den 21:a? Jo av den enkla anledningen att det var skitsvårt att hitta människor att intervjua i de ämnet jag valt. Mina intervjuer blev klara förra veckan! Jag mådde rejält dåligt över att snabbskriva ihop ett reslutat på 4 dagar och dessutom är jag ensamstående mamma, det är enkelt för de studenter utan barn att skriva, det finns så mycket mer att göra då. Men jag har blivit tvungen att jobba på sidan av examensarbetet, tro mig jag hade hellre velat sitta dygnet runt och skrivit som många andra, men den möjligheten har jag inte. Istället har jag fått studera på kvällstid med ögon som gått i kors, jag lär vända och vrida på timmarna och dessutom hinna med att vara mamma. För saken är den att jag lär hinna med det livet också. När jag går hem från jobbet, återstår det inte att slänga sig på soffan och studera. Nej, istället måste jag städa, laga mat, hjälpa till med läxor, skicka in barnet i duschen, hjälpa till med tandsborstning (barn ska ha hjälp med sådant tills det är 12 år, enligt tandläkaren), William vill gärna att jag läser en stund för honom och här passar vi även på att diskutera dagen. Klockan nio är det dags att skriva för mig och då är jag oftast skittrött bokstavligt talat. Jag har valt det här sättet att leva, och tidigare har det aldrig varit ett problem men examensarbetet har verkligen varit eller är tufft för mig. Jag begär inte att folk ska förstå, absolut inte. Men innan du blir sur för att jag fick två veckor extra på mig att skriva, så andas och tänk på något annat. Vi människor är så olika ni vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: