Att läsa böcker, vilket lyx.

Nu har jag läst ut böckerna jag handlade på CDON för några veckor sen. Hela dagen har bestått av att läsa, det känns i kroppen. Tycker man blir trött av att läsa, men sitter man med en bok och inte har annat för sig är det en viss lyx att ha tiden till att läsa.

William kom hem idag, men nu har han gått och lagt sig imorgon blir det jobb och skola för oss igen. Den här helgen gick lika fort som alla andra helger.

Förresten måste jag berätta om en dröm jag hade inatt.

Jag gick i en spiraltrappa, på vägen upp ser jag ner på min mage och känner på den och tänker “mina tvillingar”. I samma sekund får jag värkar, jag känner hur det gör ont och hur jag hamnar på en sjukvårdsavdelning som får med mig på en bår. Jag läggs i ett rum för att snittas och jag vaknar precis när kniven skär igenom min mage.
Jag har drömt en liknade dröm för något år sen, befann mig även då i en spiraltrappa när jag såg blod forsa ner emellan mina ben och hur min tanke är: RÄDDA mina tvillingar. Det är riktigt obehagligt, förra gången såg jag hur blodet rann ner för båren och hur jag grips av panik medan livet tinar bort från mig.
Jag påstår inte att mina drömmar är normala, jag vet att jag drömmer otroligt mycket konstiga saker, ibland när jag vaknar känns det som jag vill skrika rent av. Men jag måste skriva upp sånt här då jag tycker det känns som en viktig del i mitt liv, mitt nattliga liv.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Att läsa böcker, vilket lyx.

 • 11 november, 2012 at 22:42
  Permalink

  Jag vill med läsa… och inte kursböcker!!!

  Reply
  • 12 november, 2012 at 20:18
   Permalink

   Fnulan – Förstår dig precis, jag höll på att spy av böcker tills förra veckan när jag började läsa en helt vanlig BOK. Det kändes helt underbart, bara få läsa för nöjesskull 🙂

   Reply
  • 12 november, 2012 at 16:45
   Permalink

   Angelica – Jag älskar att läsa 🙂 . Så härligt 🙂

   Reply
 • 12 november, 2012 at 16:50
  Permalink

  Ja tänk om man visste varför man drömmer så konstigt ibland.

  Reply
  • 12 november, 2012 at 20:22
   Permalink

   KackMarie – Ja verkligen, mina drömmar verkar ju ofta handla om panik så kanske är så jag uppfattar mitt liv eller så?

   Reply
 • 12 november, 2012 at 18:58
  Permalink

  Nog är det lyx, jag önskar att jag skulle prioritera läsning mera än vad jag gör, men tiden vill inte.

  Reply
  • 12 november, 2012 at 20:25
   Permalink

   nett – Jag har valt att läsa med då tagit bort lite annan tid. Behövde de kände jag bara att läsa och inte ha något annat för mig 🙂

   Reply
 • 12 november, 2012 at 19:06
  Permalink

  Det är kul att läsa böcker! Men man blir som du säger, väldigt trött.

  Det låter som en obehaglig dröm :/

  Reply
  • 12 november, 2012 at 20:16
   Permalink

   Kajsa – Verkligen 🙂 . Tror det är för man anstränger ögonen så mycket :).

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: