Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Saker som får mig att morra!

Tänker visa saker som faktiskt stör mig. Små saker men som verkligen får mig att känna att denna lilla sak tar rejält mycket med energi ifrån mig:

 

Adresserad reklam:
Jag tillhör ligan som har har ”Ingen reklam tack!” vid inkastet till min lägenhet. Jag vill således inte ha adresserad reklam heller. Jag blir riktigt förbannad och skiten åker direkt ner i pappersinsamlingen!

Smyg reklam:
Någon nisse tror att det är helt okej att proppa ner 20 sidor reklam i min post genom tidningar eller vad det nu må vara.

Postorderkataloger:
Åh gud jag hatar postorderkataloger! Jag har ringt till MÅNGA företag och bråkat om att; tack men NEJ tack! Jag vill inte ha era kataloger, inte från något företag faktiskt. Inte era ”små” broschyrer eller stora kataloger. Ska jag ha något gör jag beställningen på internet och det är ONÖDIGT att skicka mig massa extra papper som går till återvinning!

Telefonkataloger:
Finns det någon under 50? Som idag använder telefonkatalogerna? Det här är ett jävla påfund man tvingar människor att ha. Den stora får ligga i BUNTAR i trappuppgångar tills någon unge? Roar sig mig att riva sönder dem och slänga runt i hela trapphuset så det ligger papper överallt… Sen har vi den gröna, blå? Lokalkatalogen som slängs ner varje vår?! VARFÖR?! Vad ska jag med den till? Jag har ringt och sagt att jag vill inte ha någon. Likt förbannat kommer dem ner i min postlåda och jag får åter igen gå till återvinningen och SLÄNGA skiten.

Reklam med plast runt:
Oj, oj, OJ säger jag. Här är något som får mig så himla upprörd så det går inte att lägga ut i mängder. Vi lever i en värld där vi överförbrukar plast. Plast som de flesta vet är ett ämne som verkligen FÖRSTÖR miljön. Så väljer företag att slå in sin adresserade reklam i plast! Må så vara att det bara är en liten ”ruta” som mitt namn syns igen på. Men varför?! Varför i hela friden väljer de att PLASTA något sådant?!

Post med plast runt:
När jag var tonåring, kom det ibland tidningar med plast runt för det var med någon speciell gåva i tidningen. Men oftast skickades tidningen som den var. Idag kommer tidningar till 99% med plast runt och där har vi även Ellos, HM och liknade som tycker att det ABSOLUT måste vara plast runt all den post de skickar. Varför denna överförbrukning av plast?! Tror företag att vi älskar att sopsortera? Att vi inte har annat för oss än att lägga sopor på berg?! Att vi tycker det känns bra i hjärtat att slänga plast som man någonstans vet gjort mer skada än nytta att tillverka?!

Må så vara ålderns tecken som gror. Men jag är glad över att jag börjat få upp ögonen för sånt här. Det gör mig nämligen galen!

6 Comments

 1. Just det där med plast runt typ Ellos katalogen som kommer tror jag beror på att dom inte vill att all smygreklam o annat löst som ligger i katalogen inte ska komma bort.. Men visst är det himla mkt som är onödigt. Spec oxå när man skriver att man ingen reklam vill ha.

  Svar: Tack för ditt svar om Ted’s matvägran. Kanske är som du skriver att han inte behöver så mkt mat nu. Om han kanske stannat av i växtperiod. Bara hoppas det snart vänder. Synd nog är den enda frukten han vill äta banan så den kan jag ju tyvärr inte portionera o skala så det finns färdigt för han o ta om han känner för det.

 2. Kan oxå irritera mig på att det kommer smygreklam, om jag letar efter nåt så använder jag nätet. ATT plasta in saker har jag inte fattat än? Why??

  1. Jaana – Det är tragiskt tycker jag att företag fortfarande IDAG när miljön mår som den gör och vet konsekvenserna av plast fortsätter att ha plast på allt.
   En till sak som jag visserligen inte skrev här, är hur butiker tänker när de plastar in frukt och grönt! Framför allt när grönsakerna/frukten sedan ligger med det ekologiska produkterna! Varför då lägga plast på frukten/gröntet?!

 3. Haha.Jag håller med dig på alla punkterna!
  Nu när vi har flyttat så verkar vi ha fått en dåre till postgubbe. Vi har en skylt med EJ REKLAM. Men vad får vi varje dag? Jo, en stor bunt med reklam. Ska kontakta Posten och klaga på det faktiskt.

  1. Sarah – Tur att jag inte är ensam om att vara irriterad på såna saker. Känner mig som en tant med mina störmoment men jag är väl stolt tant kanske 😉 .
   Ja ring och klaga 😀 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: