Författarens egna ord. Det här med att fylla 30.
Författarens egna ord.

Det här med att fylla 30.

Om två dagar smäller det, jag går från ett tvåsiffrigt, tvåande till ett treande. Jag fyller trettio. Jag vet att jag förväntas nojja mig över detta och att likt alla andra börja tjata om att “Åh vad gammal jag känner mig” för att få bekräftat att “nä du är ju fortfarande ung”. Jag känner inget sånt, jag känner absolut ingen stress eller ångest inför att fylla trettio jag känner mig totalt lugn och välkomnande. Jag har inte någonsin sedan jag fått barn oroat mig över åldern, det finns andra saker som oroar mig mer. Döden som ett exempel, att dö en allt för tidig död är min stora skräck, att förlora någon jag älskar igen. Jag skräms mer av sjukdomar och död än att åldras.
Att åldras betyder att man får leva, att uppskatta och finnas. Min pappa dog en alldeles förtidig död med sina 39 år. Jag vill leva och hoppas jag får fortsätta med det. När ljudet av födelsedagslåten ska sjungas och ljusen blåser vill jag bara önska liv och lycka.

Mina tjugo har varit fantastiska, vilken livsresa jag gjort! Från deprimerad, ätstörd tonåring till en människa som fått mer än vad hon kunnat drömma om. Blev mamma vid tjugo, är vän med sonens pappa fast vi inte är tillsammans, klarat av både att plugga in gymnasium mellan 21-23 år och ha sonen hemma som liten. Klarar körkort vid 23. Kom in på högskolan vid 23, började lärarprogrammet vid 24. Blev examinerad lärare vid 28, fick jobb vid 28. Fick min lärarlegitimation vid 29. Jag har haft ett sånt fantastiskt liv dessa tio år av mitt tjugonde liv, varför borde jag känna ångest när allt jag ser är glädje?! Jag är så glad för allt detta gett mig, format mig, blivit en del av mig. Att bli trettio är bara en förändring på siffror och jag ser det som ett nytt sätt att berika mitt liv.
Mina nya siffror kommer firas in med nära och kära! Vad mer i livet kan man begära?!

20140209-221536.jpg

12 Comments

 1. Vilket härligt sett att se på det, själv tycker jag att det är jätte jobbigt när siffrorna ändras, jag blir 25 i mars och det är 6 årsedan jag tog studeneten och jag förstår inte vart tiden tar vägen! När jag sitter och tänker på allt jag gjort sen jag slutade skolan så fine då har jag hunnit på utomland i några år osv, men egentligen känns det som igår! haha

  sv: black sails är det lite längre avsnitt på, det första var jätte långt på över en timma, nästan som en film haha, men sen är avsnitten 1 timma långa.

  1. Sofia – En blogg om tv-serier – Jag känner väl att åldern är en ganska liten sak i mitt liv. Jag lägger hellre energin på att leva. Men sen har mitt liv varit fullt av händelser och jag känner väl att jag hellre vill ha ett lugnt liv och sånt gör nog att jag inte stressar över åldern. Jag har gjort allt jag velat göra liksom :).

 2. jag tycker det låter som du haft ett fantastiskt liv, man är med om bra och dåliga saker men det gäller att tänka på de fina 🙂

  1. Åsa – Jag tycker det finns värre saker att oroa sig över 🙂 . Fast så har jag haft ett liv som gjort att jag alltid känt mig äldre än jag varit, så då slutar åldern ha betydelse ganska fort :). Tack 🙂

 3. Bra att du kan känna så. Att jag hade sådan ångest innan jag fyllde var nog pga hur allt ser ut runt mig. Att jag inte mår bra helt enkelt o livet går så fort. Så mkt man skulle vilja radera och göra om.

  1. kackmarie – ja, jag försöker ta vara på det som är positivt i livet och det är svårt men jag kämpar för en mer positiv inställning.
   Jag vet att det ibland är skit med livet, men de lyckliga stunderna ska få överväga mitt liv. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: