Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Vårdcentral.

Inlägget är ett samarbete.

Idag hade William tagit sig en tur till skolsköterskan berättade han för mig, jag minns själv när jag gick till skolsköterskan under min skoltid. Det var ganska enkelt att gå dit, antingen för att bara småprata eller fråga om saker som oroade mig. Senare blev det även ett av mina många tillhåll när det kom till vågar. Om bara skolsköterskorna vetat hur ofta jag smet dit enbart för att väga mig, varje liten millimeter av mitt liv bestod av att leta vågar här och där. Vikten som låg på undervikt spelade ingen roll, det var som att jag och vågen var ett förtrollande och förbjudet par som ingick en hemlighet med varandra. Redan som nyfödda får vi egentligen ett band till den där saken, redan som nyfödda ska vi vägas in för att veta vår vikt. Bebisar skrivs in på olika BVC:er från vårdcentraler i närområdet till vårdcentraler som Serafen i Stockholm. Jag har funderat över det där med utvecklingsundersökningar som görs på barn och hur de hur äldre barnet blir återstår ännu mindre tid. Borde man kanske få mer tid att gå på olika samtal och möta sitt barns vikt och längdkurva under längre tid? Hade man då kunnat hålla mer koll på såna som jag som blev viktupptagen, ätstörd och besatt? Behöver barn och ungdomar mer tid med BVC och skolsköterskan än vi ger dem? Jag bara undrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa