Lördag! Vaknade utvilad och glad, låg en stund i sängen och lyssnade på fågelkvitter som kom utifrån. Hörde ganska snart att William började vakna, han gick upp och slog igång datorn medan jag passade på att klippa lite toppar i håret. Kände att det var dags, jag har inte varit till frisören sedan april 2012, istället klipper jag håret och dess toppar själv. Jag gillar inte att gå till frisören eftersom jag dels inte tycker det är värt priset för att endast klippa toppar och för att jag har svårt att lita på frisörer. Jag har blivit så missnöjd flera gånger och sånt sitter kvar, sista gången jag blev rejält missnöjd var 2002, jag var till en frisör som klippte håret alldeles för kort på mig och rakt av istället för uppklippt som jag då bad om. Jag gillade det inte alls och började spara ut, efter de har mitt hår bara fått växa och jag har tagit till saxen själv när jag sett att nu behöver håret lite klippning. De få gånger jag varit till frisören sedan 2002 är sammanlagt sju gånger! Det roliga är dock att vid varje besök har inte frisörerna trott mig eftersom håret har så bra kvalité. Jag antar att mitt sätt att hålla efter håret själv och bara låta det vara gör sitt, nu senaste sju månaderna är ju håret dessutom jättelent eftersom jag slutat med schampo.

Att mitt hår mår bra tror jag delvis också kan bero på att jag alltid varit sparsam med hårblås olika tångar. Jag låter håret självtorka och använder otroligt sällan stylingprodukter. Jag borstar numera håret med en svinborst eller kammar det, men ofta låter jag håret självtorka INNAN jag försöker reda ut håret.

Hur som helst nu blir det duschen här hemma. William ska på barnens skidspel på Lugnet, är imponerad att de får ihop snö. Nästa år är det VM här i stan och då kommer Falu-eleverna få två veckors sportlov för att hyra ut lokaler inför detta. Istället för de en vecka kortare sommarlov. Jag vet dock inte om detta kommer gälla William, eftersom han går på en friskola. Många är väldigt upprörda över att Falun satsat på skid-VM 2015, men jag tycker att det är ett lyft för Falun och ganska roligt. Det händer något! Jag velar lite fram och tillbaka om jag kanske ska hyra ut min lägenhet till detta? Jag bor väldigt bra till och tror att min lägenhet skulle passa många väldigt bra, men de betyder två veckor utan bostad och där är jag kluven. Jag har ju tid på mig att fundera i alla fall.

Hur som helst, nu ska jag duscha som jag skrev tidigare. Blev visst ett sidospår!

015

Bild från i somras på en av mina blommande Orkidéer.


4 kommentarer

  1. En arbetskollega till mig hon har aldrig varit till frissan, hon klipper sig själv och det blir bara så bra jämnt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: