Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Loppis & second hand

Att konsumera mindre och sälja bort.

En ny sak jag försöker lära mig är att konsumera mindre och göra mig av med kläder jag inte använder. Nyss sålde jag i väg en hel stor papperskassa från Ica med 27 plagg. 27 plagg kläder som hängt i garderoben och som jag kände att nu får det vara slut på saken för några dagar sedan. Jag har även lagt ut mer, innan jul började jag läsa på mer om plast och dess gifter. Kanske jag alltid varit ganska medveten av mig men slutade någonstans att tänka på saken. För bara några år sedan när William var liten köpte jag ekologiskt hela tiden, för att sedan falla tillbaka till det billigare alternativet. Det är nämligen ganska svårt att köra 100% ekologiskt som ensamstående mamma och student. Men som arbetstagare är det en helt annan femma. Jag väljer ekologiskt i största möjliga mån, och tänker att det ger tillbaka för alla. Om fler köpte ekologiskt skulle ju dessa priset pressas ner ännu mera.

Jag köper bara svenskt kött, William är uppväxt på det. Helst av allt skulle jag vilja köpa vilt också. Tyvärr känner jag ingen jägare och jag skulle inte kunna döda ett djur själv. Det där är väl moraliskt för vissa skulle jag tro, hur man kan välja att äta ett dött djur men inte döda det själv? Men det är ju lika med grönsaker för mig, jag odlar inga och då skulle jag väl inte äta grönsaker heller? Jag vill bara visa att jag inte vill ha några pekpinnar från någon, jag vet att sådana gärna flyger när man erkänner att man inte kan döda men äta. Men alla är ju olika eller hur?! Alla vill olika, lever olika, och de måste men respektera. Jag skulle aldrig för min värld kritisera någon annans matvanor för vad har jag för rätt att göra det? Jag har flera vänner med mig som får ångest när man ställer sig i kassan för att betala om man handlat chips eller godis! Ångest för att den bakom ska tänka att; FY fan vilken onyttig person som står här framför mig. Det är rätt sjukt! För som chips äter jag så himla sällan, men vet att folk ändå kollar snett när man kommer med en chipspåse eftersom det i vårt samhälle räknas som otroligt fult att äta onyttigt.
Jag gör mitt lilla genom att köpa ekologiskt, och mitt nya lilla är att sälja kläder och försöka att konsumera mindre. Det kommer vara missvisande ibland, precis som med att jag äter kött men inte kan döda djuret själv. För jag är inte perfekt, jag letar inte efter perfektion heller det är inte jag. Däremot kan jag ju försöka dra mitt lilla stå till stacken, om en det är en liten del i den stora världen.

20140516-231751.jpg

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa