Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Böcker

Sankmark av Jhumpa Lahiri

Jag fick genom Adlibris facebooksida chansen att läsa och recensera boken Sankmark av Jhumpa Lahiri, jag hade aldrig tidigare kommit i kontakt med författaren och trodde från början att det nog var en man. Mycket då huvudkaraktären är just en man, när det sedan visade sig vara en kvinna som skrivit blev jag överraskad. När jag läste litteraturvetenskap fick jag nämligen kunskap i att det är få författare som skriver om andra kön än sitt eget, det förekommer men det är absolut inte vanligt.

Boken handlar om Subhash som man får följa hela livet, han och hans bror Udayan föds båda i Indien. Brodern Udayan är politiskt aktiv och mördas. Efter detta får man följa hur hans bror tar sig ann sin brors fru och jag vill inte avslöja för mycket men boken var jättebra. Början är lite trög, det första 50 sidorna, men efter detta slukade jag boken. Den var spännande och gripande på samma gång, jag rekommenderar den verkligen. Har du brist på böcker att läsa i sommar? Då bör denna läggas till din lista.

Boken hittar du bland annat här på Adlibris.

20140430-070351.jpg

2 Comments

  1. Spännande! Tyvärr har jag en jäkla tendens att sluta läsa om boken går trögt i början… men kanske ska ge denna en chans då 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa