Gårdagens.

Jag orkade inte blogga något mer igår, tog istället med mig William ner mot stan och biblioteket. Det brukar normalt vara ett typiskt pre-teen/tweenie attityd när man ska någonstans. William vill sällan följa med på saker. Men igår chockade han mig rejält när han glatt sa okej och satte på sig skorna. Vi gick ner mot stan, och in på stadsbiblioteket.
Där sålde de ut massor med böcker för 5 kr styck, jag slängde mig så klart över högen och hittade två stycken böcker åt William. Förutom de hade barnsidan på biblioteket ett litet uppdrag men kunde delta i. Läs tre böcker och recensera dem och få en bok. William antog utmaningen och lånade tre stycken deckare. Han tog dem på lättlästa, mest för att jag sa att tar du tre tjocka kommer du inte hinna läsa ut dem. Han har läst först delen i Hungergames i skolan och börjat på andra delen, så han är en van och duktig läsare. Han lånade i alla fall Dalsdeckarna som tydligen varit högläsningsbok i skolan, dock inte samma som han tog. En bok några i klassen läst som han velade om han skulle ta eller inte eftersom de tydligen var många svordomar i den, hörde på tonläget att han ville läsa men skulle kolla om jag tyckte det var okej först och det var okej för mig, samt en till bok. Förutom böcker lånade han ett spel till PS3.

Efter biblioteket gick vi på Williams önskemål till Subway och köpte varsin macka därifrån, satte oss vid Faluån bredvid statyn av Selma Lagerlöf och åt samtidigt som vi tittade på småfåglarna. Efteråt kikade vi snabbt på stan och sen gick vi hemåt igen.

Väl hemma läste William 40 sidor i boken han lånat, och jag fortsatte läsa på boken jag håller på med nu, mer om den när jag läst klart. Borde bli klar relativt snart med den. Jag satte igång ismaskinen så jag och William läste böcker och drack isvatten, efter en stund spelade William lite PS3 och jag somnade på soffan, fick sådan huvudvärk. Björn kom hem sent så jag följde med dit, fick en jättegod middag och efteråt smakade vi några jellybeans som jag köpte på Ica maxi. Sen var det kväll så jag sov över hos Björn och gick hem strax innan sju i morse eftersom Björn skulle jobba. Jag sprang in på maxi och handlade en ekologisk drickyoghurt från Skånemejeriet med smak av smultron och jordgubbar om jag inte minns galet, riktigt god var den i alla fall. Kom hem och småstädade lite, fortsatte läsa lite bok, har sminkat mig och ska fortsätta läsa om inget annat skulle hända idag.

20140705-104619-38779747.jpg

20140705-104620-38780221.jpg

20140705-104620-38780485.jpg

20140705-104620-38780004.jpg

20140705-104620-38780772.jpg

20140705-104621-38781038.jpg

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: