När jag var liten lekte jag aldrig med dockor. Det blev senare med Barbie som jag övergick till någon form av docklek, men innan det var det kanske inte riktigt min grej. Däremot tycker jag att det är ganska kul att titta på dockor idag som vuxen, och när William föddes fick han en mjukisdjursdocka av min mamma. Den har han på en hylla i sitt rum, och jag tycker väldigt mycket om att titta på den. Min mamma samlade på dockor i porslin när jag växte upp, hon hade en som var som en speldosa. Den stod på ett ställe så vi barn inte skulle kunna röra vid den, men ibland kom man ju åt dockan i alla fall. När man få drog upp den så den började spela och röra på sig stod jag alltid förtrollad och tittade på den. Just den dockan var speciell, jag tyckte att dockor i porslin var speciella som barn. Idag finns det massor med olika dockor, och Ruben verkar vara dockorna flest personer väljer att köpa åt sina barn. Jag tror säkert att många föräldrar nu i jultider funderar på vad de ska köpa åt sina barn, och någonstans tror jag att dockorna av märket Ruben är dem bästa för barn. Detta då de är i tyg och inte plats, dem har dessutom en ganska härlig tyngd i sig som är ganska spännande. Jag tror att barn uppskattar dem, William brukade leka med såna när han gick på förskolan.  På Barnparadiset.se kan du hitta massor med fina dockor, dockvagnar och annat fint till ditt barn. Nu är ju julen snart här, men ditt barn kanske fyller år snart? Då tycker jag att du ska passa på att köpa en sån, eller i och för sig. Vad är det som säger att man inte kan fira julen enda fram till påsk. Det är bara fantasin som hindrar oss vuxna att fortsätta fira, barn firar säkert julen längre än vi. Så passa på och få lite fina dockor och julstämning, det är aldrig för sent att köpa julklappar. Om ni undrar vad William önskat sig i år, så har det mest varit Lego och spel. Han är i den åldern när Lego, pysselsaker och spel (både för tv och gamla hederliga brädspel) är som roligast. Det med spel är kul även för mig eftersom brädspel är något jag gärna håller på med under julen.

I samarbete med barnparadiset.se.

Relaterade etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa