Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Blodgivning & välgörenhet Kläder

En T-shirt köpt för support i förmån för The dolphin Project ❤.


Ni som följt min blogg ett tag har nog märkt det. Jag har ganska starka känslor kring djur och deras rättigheter. När jag såg filmen Blackfish blev jag ganska snabbt efteråt Marinfadder, efter det har jag blivit elefantfadder och betalar en summa varje månad till Djurens rätt. Sen finns det då den fantastiska Ric O’Berry som kämpar så hårt för delfiners rättigheter. Han som sett hur delfiner tar sina liv i delfinarium för att de helt enkelt är så olyckliga. The Cove tillsammans med Blackfish är filmer alla borde se innan man åker till Kolmården, Seaworld eller badar och pussar delfiner och sponsrar denna fruktansvärda industri där delfiner massmördas i Japan under flera månader. Där deras kött med VÄLDIGT höga värden av gifter sälja som skolmat till barn i Kina som i sin tur är helt omedvetna om att det är just delfinskött!

Varje gång en svensk (skriver svensk eftersom det är flest svenskar som läser här) åker till Kolmården eller kysser en delfin i ett varmt land och får höra hur dessa djur föddes i fångenskap är det en lögn. Delfiner föds i det fria, de lever i stora flockar och blir sedan jagade in mot stranden. De unga och FINA tas till delfinarium, parker och liknade medan alla andra i familjen brutalt dödas.

Tror ni mig inte? Titta på The Cove, gå med i The dolphin project på FB och instagram. Läs på och köp för fan ingen biljett till sånt här skit!

Om du känner att men djur gör mig inget jag går ändå. Tänkt då på barnen i Kina vars kroppar fylls med toxiner. Vill du verkligen vara en del i förgiftningen av små oskyldiga barn? Bara för att se en ”lycklig” delfin hoppa genom en ring eller pussa den på munnen?

2 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa