Dark Mode Off / On
Böcker

Boktips – Sagan om enhörningen av Peter S. Beagle.

Jag har länge velat läsa denna bok, eller jag har läst delar i den för boken är uppbyggd på en viss del av poesi så därmed blir den väldigt fin att läsa bitar ur också.
Däremot har jag sett filmen så många gånger att jag inte har räkning på hur många.

Jag har nog aldrig tidigare fotograferat ett citat i en bok. En gång skrev jag ut ett citat och hade på väggen, i min allra första lägenhet när jag var sjutton år men det är nog det endaste. Men det här citatet, det träffade mig. Det som är spännande med den här boken och filmen är att den berör på olika plan beroende på när i livet du ser den. Om du är barn berörs du på ett plan, som tonåring på ett, ung vuxen på ett annat och nu som vuxen. Då träffades jag mest av detta, tolkningen av döden och vår korta tid på jorden som är ett återkommande tema.

Jag älskar känslan som finns i den här boken, den borde läsas av alla. Inte bara en gång, inte heller två eller tre. Den borde läsas om och om, precis som filmen bör ses om och om igen. Filmen gör boken rättvis trots att det saknas vissa saker i filmen, men den bör läsas. Läs den, se filmen och lyssna på hur orden formas. Det är en känsla att få uppleva den här boken, en känsla man inte får så ofta. Det är för mig en gåta att inte Peter S. Beagle slagit igenom mer i Sverige. Jag ska köpa boken på engelska och läsa den med, jag har en känsla av att den blir ännu bättre på engelska hur märkligt det än kan vara med tanke på hur underbar den är på svenska.

14 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: