Dark Mode Off / On
Porslin

Den värsta stank jag känt, och kaffekoppar av märket Mon Amie från Kombispel.

Idag skulle man kunna fundera kring varför jag inte bloggat under hela dagen. Har jag varit med om något roligt? Eller bara varit lat? Ja det är inget av sakerna istället har jag fått uppleva en stank värre än värst.

Jag sov över hos Björn i natt, där jag fick en sömnparalys som William lyckades väcka mig ur. Vidrigt var det och jag är glad att jag vaknade upp. Det kändes som någon höll fast mig denna gång. Hur som haver, fick jag åka hem i morse och gick hemåt. Inga problem förrän jag kommer till trapphuset där jag möts av en stank värre än något jag tidigare möts av. Jag skyndade mig in men hela trapphuset luktade. Jag höll på att kräkas och kom snabbt in i lägenheten som hade en ”mildare” doft.

Strax ringde brevbäraren på och lämnade ett stort paket till mig från Kombispel där jag tagit en lott för att få fyra nya kaffekoppar med Mon Amie på. Alltså ni skulle sett den stackaren han bara ”Vad är det som luktar?”. Led med honom samtidigt som jag fick stänga dörren och säga ”jag vet inte, men jag måste stänga”. Sprang upp till vår granne Jennie och ringde på dörren, hon höll på att kräkas. Två andra grannar ett par som ska ha en bebis vilken dag som helst öppnar dörren och reagerar på samma sätt som oss och börjar diskutera stanken.

Jag ringer Kopparstaden, snart kommer Jennie ner och hon har också ringt Kopparstaden. Alltså bostadsförmedlingen vi bor åt. Går ut för man klarar inte av att vara inne längre. Det stinker alldeles för mycket, granne efter granne kommer ut. Vi letar efter eventuellt lik, avföring? Ja verkligen allting utan framgång. Det går någon timme så kommer bovärdarna hit och känner även de stanken. Letar man hittar inget, efter någon/några? Timmar åker de och lämnar oss kvar med stanken. Snart kommer hyresvärdarna hit och säger att det nog skulle vara Ronodenormjord som luktar? Som att det skulle kommit nu på grund av att det nyss regnat? Fast hon den ena sa att det nog inte kunde vara så eftersom denna jord i så fall ledes i jorden för flera månader sedan.

Vi blev lämnade med stanken, och jag bad William sova hos Björn. Någon middag blev det inte här i huset utan istället har jag ätit lite på Maxi med Lisa. Lukten börjar avta men inte är det någon härlig doft för det. Bävar mig för att lägga mig ikväll efter det här. Jag har känt många otrevliga dofter i mina dagar men denna doft tog priset för den värsta. Det går inte att beskriva, jag hoppas så att det inte luktar imorgon med.

17 Comments

 1. underbara koppar verkligen förstår du gillar dem .
  men alltså det va ingen död råtta ? det luktar som en stank men kan va svåra att hitta då de dessutom ”krymper” när de dör
  usch hoppas det där går över tills i morg kramar o natti

  1. Visst är de :D.
   Ja alltså vi funderade kring den saken, men ingen vet :-o. Har ingen aning om vad sjutton det är men doften alltså helt vidrig aldrig känt något liknade.

  1. Ja verkligen, vi oroade oss flera för om någon ligger död men hittar inget. Är en hemsk doft verkligen, lite bättre idag mot igår men inte helt bra. Kram

  1. Ja hemskt verkligen :(. Inte alls kul, några hade visning på lägenheten här i huset och andra skulle träffa sin svärdotter för första gången :/.

 2. Kan det vara någon som åt surströmming? Hände i mitt trapphus en gång, höll på att ringa 112 pga trodde det var gasläcka…

  1. Nej var inte surströmming :(. Tänkte detsamma först men kände liksom det här är inte den doften. Grannar kom ut som äter surströmming och sa ”NEJ det luktar gott om man tycker om det, det här luktar HEMSKT”. Hade däremot varit trevligare om det var den saken :/

 3. Tänkte först Surströmming,
  men såg att Du redan fått en kommentar med det förslaget å att det icke var den lukten.

  Jag hoppas det inte luktar längre,
  tänkte på om det nu var nån som låg död…
  då skulle det ju lukta värre dag efter dag,
  å då borde väl nån upptäcka det?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: