Dark Mode Off / On
Sjukdomar

Feber och halsont.

Igår morse när jag klev upp från sängen kände jag mig lite hängig. Halsen stack och jag tänkte det går över. Tog mig en dusch och åkte mot jobbet för att träffa eleverna äntligen. Men dagen alltså, jag kände hur halsen blev värre och en frossa kom över mig. Åkte hem vid 15:00 för att plugga VFU-Handledarutbildning men slocknad på soffan och sov länge och tungt. Vaknade upp med feber, försökte tänka att det går över tills imorgon bitti.

Men i natt frös jag och halsen var ännu värre. Så pinsamt att sjukskriva sig andra veckan på jobbet! Jag har hög arbetsmoral så det här är jobbigt för mig, samtidigt är hälsan viktig har jag fått lära mig, och vem är jag att smitta ner kollegor och barn och deras familjer? Nej jag svalde min pinsamhet och ringde in sjuk, vem vet detta kanske gör att någon annan slipper bli sjuk.

Så idag har jag leget i mysdress och druckit te. Tagit det lugnt och sovit, nu äntligen här på kvällen är febern borta. Vila är den bästa medicinen, det ska jag fortsätta med i helgen också. Om jag tänker på förra året var jag bara förkyld i augusti så har man ”tur” kanske det är samma i år.

12 Comments

  1. Ja verkligen :/. Är nog mycket som går nu när alla träffas igen efter lov och man får andras bakterier :(.
   Ja jättekul :D. Den är intressant och sen snart drar ju även specialpedagogprogrammet igång 😀

 1. Vad tråkigt att du blivit sjuk. Förstår att du känner så men det är viktigt att må bra med. Går man och pinar sig på jobbet går oftast inte förkylningen över lika fort. Och så är det ju nackdelen med att fler kanske blir sjuka. Man gör alla en tjänst med att vara hemma och krya på sig istället.

 2. Som jag skrev på Instagram, bra Du valde stanna hemma å kurera Dig i stället för att vara ”duktiga flickan” och gå till jobbet å smitta ner kolleger å elever.
  Tror ju att om fler stannade hemma då de var sjuka skulle färre bli sjuka.
  krya på kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: