Dark Mode Off / On
Reklam

Tankar om vaccinationer.


Inlägget är ett samarbete.

Vaccinationer är verkligen ett ämne som berör, det känns som många trippar på tårna när det kommer till ämnet vaccination. Personligen anser jag nog att det är upp till var och än, och jag personligen vaccinerar mig. Jag tar varje år vaccination mot säsongsinfluensan eftersom jag har en svår form av astma. Sist jag fick influensa så fick William ringa efter förstärkning då jag inte fick någon luft. William var 4 år vid tillfället och mitt hjärta brast ganska stort efter händelsen, jag var så maktlös och låg där på golvet utan luft och mitt lilla barn tog ansvaret för att rädda sin mamma. Det vill jag aldrig mer utsätta honom för så därför har jag alltså valt att vaccinera mig. Det här väcker upp många känslor hos friska människor, mycket för att friska klarar en influensa värre är det för oss som är kroniskt sjuka. Jag tar därmed det säkra före det osäkra, dessutom har jag turligt nog aldrig upplevt en biverkning av vaccinationer och då har jag ganska många.

När jag var tjugofem fick jag en kniv i handen och fick åka till Falu lasarett och akuten för att sys ihop. Där fick jag en stelkrampsspruta igen då man tydligen ska fylla på den under ett visst antal år. Inte mig emot jag har hört om folk som fått stelkramp och det verkar inte det minsta kul! Kan till och med skrämmas lite av just den saken, alltså att få stelkramp själv. När jag tog sprutan upplevde jag att det gick väldigt fort och smärtfritt. William har också tagit den samt resterande vaccin som ingår i barnvaccinationerna. Förutom det så har jag och William vaccinerat oss mot Hepatit, de varianterna som finns att ta vaccinationer mot.

Något jag däremot inte gjort ännu är för fästing, det borde man väl egentligen men jag glömmer varje sommar bort att göra det. Har ni tagit den vaccinationen? Eller mot något annat? Väljer ni att inte vaccinera? Jag dömer verkligen ingen, tycker det är upp till varje hushåll men eftersom jag inte dömer eller lägger mig i andras beslut förväntar jag mig också samma respekt tillbaka.

Inlägget är sponsrat.

2 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: